مشاوره حقوقی رایگان - ارث بردن زن مطلقه از همسر متوفی

با سلام. دایی من همسر قبلی خود را طلاق داده است و مجددا ازدواج کرده است و از همسر اولی یک دختر دارد که در زمان طلاق خانم اولی او دختر را به نصف بهای مهریه اش برداشته و نصف بهای مهریه اش را نقدا دریافت کرده است. از خانم دومی یک پسر و دو دختر دارد. در حال حاضر دایی ام در قید حیات نمیباشد. آیا زن اولی میتواند ادعای خواهان ارثیه از دایی ام باشد؟ آیا میتواند اموالی که توسط پدربزرگم به دایی ام رسیده و یا به ارث میراث پدر دایی ام دخالت داشته باشد؟

پاسخ ها :

نعیمه خیرالهی

نعیمه خیرالهی :

سلام طبق قاعده کلی زوجین فقط در زمان حیات از یکدیگر ارث میبرند منتها اگر دایی شما مریض بوده باشد و در زمان بیماری همسر خود را طلاق داده باشد ودر ظرف یکسال از تاریخ طلاق از همان بیماری فوت کرده باشد همسرش ازاو ارث میبرد حتی اگر طلاقشان بائن باشد درغیر اینصورت خیر ارث نمیبرند