مشاوره حقوقی رایگان - وقف ارثیه

سلام و عرض ادب.
من یک برادر و سه تا خواهر دارم. پدر من تنها دارایی اش که یک باب منزل مسکونی هست رو وقف حوزه علمیه کرده است و شرط گذاشته که تا خودش و مادرم زنده هستند در این خونه ساکن باشند و بعد به حوزه واگذار بشود. چون یکی از شروط صحت هر وقفی این هست که به محض جاری شدن صیغه وقف باید مورد وقفی به اهل وقف واگذار بشود، آیا این وقف صحیح است یا خیر؟
اگر احتمالا پدرم خونه رو به صورت وکالتی به رئیس حوزه یا شخص ثالث داده باشد و از او خواسته باشد که بعد از فوت خودش و مادرم خونه رو وقف و به حوزه واگذار کند. در این صورت وقف از لحاظ قانونی صحیح هست؟
آیا با توجه به قانون نافذ بودن وصیت وارث در خصوص فقط یک سوم از اموال او مکانیزمی برای چنین مواردی که دقیقا دور زدن این قانون و دست اندازی قانونی به اموال ورثه محسوب میشود در قانون پیش بینی شده یا خیر؟
ممنون میشوم اگه راهکاری وجود دارد که من، خواهر و برادرم بتونیم به حقمون برسیم، راهنمایی بفرمایید.
با توجه به این که به جز دو تا از خواهر که البته اون ها هم خونه به نام همسرها هست و من و دوتای دیگر مستاجر هستیم.
قبلا از اختصاص وقت گرانبهای شما برای پاسخ به سوال من سپاسگزارم.

پاسخ ها :

کوروش طاهری

کوروش طاهری :

درود
پدر شما از نظر اخلاق و شرع کار بسیار بدی کرده است
دوم؛ وقف صحیح نیست جون باید به قبض داده شود (تحویل گردد)
سوم: پس از مرگ ودر شما وکالت باطل است و نمی شود با آن کاری کرد
چهارم:شما می توانید پس از مرگ پدر و مادر ، دادخواست مطالبه مهریه و اجرت المثل مادرتان را بدهید و ملک را توقیف کنید و بجای طلب بردارید