مشاوره حقوقی رایگان - نفقه در صورت عدم تمکین

باسلام. حدود 4 سال قبل بنده رای الزام به تمکین زوجه رو گرفتم و بردم اجرای احکام جهت اجرا. در حین رسیدگی به پرونده و قبل از اون که نامه به کلانتری صادر بشود زوجه بدون اطلاع و در نبود بنده در منزل میاد دم درب خونه با مامور و صورتجلسه میکنند که کسی درب رو باز نکرده است. در صورتی که خونه نبودم و محل کار بودم. بعد 3 گزارش کتبی به قاضی اجرای احکام میدهم که زوجه قصد سند سازی دارد و تا حالا به منزل مراجعه نکرده است. چنانچه قصد تمکین دارد باید با اطلاع طرفین و هماهنگی باشد. بعد نامه اجرا رو برای کلانتری میگیرم ولی به کلانتری جهت اجرا نمیروم و پرونده مختومه میشود. الان بعد از 4 سال زوجه ادعای نفقه معوقه در شورا کرده است. در صورتی 4 سال در منزل حضور نداشته و مراجعه نکرده. به نظرتون واقعا نفقه باید بدهم. قاضی شورا دستور قرار اعدادی و کارشناسی داده است. حالا باید چی کار کنم؟

پاسخ ها :

محمود رئیسی

جناب آقای محمود رئیسی :

خیر با توجه به صدور حکم قطعی لازم اجرا ،
مبنی بر عدم تمکین زوجه ، نفقه به زوجه تعلق نمی گیرد مگر زوجه ثابت نماید که در این مدت 4 سال تمکین کرده است . قرار کارشناسی هم برای این است که کارشناس از طریق تحقیقات محلی
در محل زندگی
شما ، مشخص کند که آیا زوجه در منزل شما سکونت داشته است یا نه