مشاوره حقوقی رایگان - عدم تمکین

باسلام .. از سال 91 همسرم (زوجه) بدون هماهنگی منزل رو ترک کرده و تمکین نمیکرد...از شرایط منعقد در سند ازدواج حق مسکن با زوج بوده ولی زوجه بازم تمکین نکرده که من در سال 95 الزام به تمکین دادم و رای قطعی صادر شد... جهت اجرا به اجرای احکام مراجعه کردم... در حین درخواست اجرا خانم بنده بدون هماهنگی با بنده با گشت 110 انتظامی به درب منزل مراجعه کرده و با توجه به اینکه بنده صبح ها سر کارم و منزل نبودم ایشون به دروغ صورتجلسه کرده که من استنکاف کردم در صورتی که من خونه نبودم و بعد به اجرای احکام مراجعه کردم و اعلام کردم که زوجه چنانچه میخواد تمکین کنه باید با هماهنگی بشه و به قاضی اجرای احکام هم مکتوب نوشتم زوجه قصد پیچوندن داره .... در سال 96 برادر زوجه اعلام کرد که بیاید توافقی از هم جدا بشید و گفت من طلاق خواهرمو میگیرم و زوجه مجددا پس از صدور الزام به تمکین در سال 95 تا الان یعنی سال 99 تمکین نکرد .. چه عام و چه خاص.... ولی زوجه در اسفند ماه 99 به شورا مراجعه کرده درخواست نفقه کرده ...در صورتی که مدت 8 ساله تمکین نداشته حتی مراجعه نکرده.... بعدشم داره مهریه خودشو اقساطی دریافت میکنه.....سوال داشتم ایا نفقه بهش تعلق میگیره یا خیر؟8 سال در زندگیم نبوده.....خواهشا یه جواب لطفا بدی چکار کنم... میخواستم درخواست تامین دلیل بدم تا کارشناس بیاد ببینه که در خونه حضور نداره

پاسخ ها :

معصومه شاهی ناراب

معصومه شاهی ناراب :

سلام
نفقه به زن ناشزه تعلق نمیگیرد اگر شما رای تمکین رو اجرا کرده اید ولی ایشان حاضر به بازگشت به منزل مشترک نشده نفقه به ایشان تعلق نمی‌گیرد تعلق نفقه فرع بر تمکین است.

محمود رئیسی

جناب آقای محمود رئیسی :

خیر زوجه ای که تمکین نمی کند و حکم قطعی عدم تمکین زوجه صادر شده باشد نفقه ندارد