مشاوره حقوقی رایگان - تغییر نام خانوادگی به نام خانوادگی مادر

با سلام، امکان تغییر نام خانوادگی به نام خانوادگی مادر وجود دارد؟ در اینصورت چه مراحلی باید طی شود؟

پاسخ ها :

حبیب اله زارع باقی آبادی

جناب آقای حبیب اله زارع باقی آبادی :

بله ازطریق ثبت احوال باشرایط خاص مثلا داشتن سن 18 واجازه سرفامیل

پرسشگر :

با عرض سلام و تشکر از پاسخگویی شما
سر فامیل پدر بزرگم بودند که فوت شده اند
پدربزرگم برادر ندارند و پدرشون هم در قید حیات نیستند

سیدفرشید  غفاری

جناب آقای سیدفرشید غفاری:

سلام علیکم.بلی با طی فرایندی در اداره ثبت احوال.یاالله

محمدمهدي  سياح منش

محمدمهدي سياح منش :

استان :

بله باید از از صاحب نام خانوادکی اجازه بکیرید تا امکان تعییر نام از طرف اداره تبت احوال باشد

علی اصغر افخمی

جناب آقای علی اصغر افخمی :

با سلام
برای تغییر نام خانوادگی باید یکی از شرایط ماده 5 قانون ثبت و احوال را که در ذیل بدان اشاره می شود را باید دارا باشید و سپس نسبت به تغییر آن اقدام نمائید .
موارد تغییر نام خانوادگی
1- نام خانوادگی از واژه های نامناسب باشد، مانند: بیچاره ، گدا و امثال آن .

2- نام خانوادگی بیش از دو کلمه باشد، مانند خنجری برار عزیزی، فلاح ناگزیرلنگرودی، و نظایر آن.

3- نام خانوادگی از واژه های خارجی بوده یا با آن ترکیب شده باشد مانند: علی اف، یوهانسون، چارلتون، جلیلسون و غیره

4- نام خانوادگی از کلمات مذموم و یا مغایر با ارزشهای فرهنگ اسلامی باشد، مانند : بی دین، شیطان پرست و نظایر آن.

5- نام خانوادگی از واژه های منسوب به مناصب یا القاب و عناوین باشد، مانند: سرهنگ، خان، مهندس و نظایر آن .

6- نام خانوادگی از اسامی محل یا منسوب به محل و نامناسب باشد.

7- هرگاه محکومیت جزائی موثر برای یکی از افراد خانواده پیش بیاید و داشتن آن نام خانوادگی موجب ننگ و سرافکندگی باشد.

8- هرگاه تغییر نام خانوادگی به منظور وحدت با نام خانوادگی پدر، جد پدر ، فرزند ، برادر، خواهر و عمو باشد.

9- تغییر نام خانوادگی به منظور وحدت با نام خانوادگی مردی که مادر پس از فوت پدر طفل طبق مقررات ایران رسما با وی ازدواج نموده است با رعایت سایر مقررات مربوطه بلااشکال است.