مشاوره حقوقی رایگان - ابطال تعهد محضری

سلام . جهت استخدام پیمانی به آموزش و پرورش تعهد محضری 10 ساله داده ام: (با کمال میل و اختیار متعهد و ملزم می شوم پس از طی دوره یک ساله مهارت های تعلیم و تربیت در صورت کسب موفقیت در دوره مذکور، در محل خدمت تعیین شده در پیمان نامه و در صورت تمدید قرارداد، بدون هیچ قید و شرطی به مدت 10 سال از تاریخ استخدام پیمانی خدمت نمایم و تقاضای نقل و انتقال به هیچ یک از ادارات کل آموزش و پرورش استان های دیگر یا مناطق تابعه استان محل استخدام و یا شهرهای دیگر و همچنین سایر دستگاه ها را نداشته باشم)
از انجا که دستگاههای دولتی موضوع ماده 5 قانون مدیریت خدمات کشوری برای استخدام افراد و تعیین محل خدمت عموما مجاز به اخذ تعهد نمی باشند چرا که وفق تبصره 4 ماده 45 از فصل هفتم قانون مدیریت خدمات کشوری تعیین محل خدمت کارمندان بر عهده دستگاه اجرایی ذیربط می باشد آیا اخذ چنین تعهدی از اینجانب خلاف بوده است؟
باتوجه به اینکه در آیین نامه استخدام پیمانی مصوب سال 1368 شرطی مبنی بر ارائه تعهد نامه محضری جهت خودداری از تقاضای مأموریت و انتقال وجود ندارد و موافقت با مأموریت و انتقال در هر حال منوط به موافقت دستگاه محل خدمت مستخدم می باشد آیا این تعهد قابل ابطال می باشد؟
اینجانب دو سال است که تبدیل وضعیت از پیمانی به رسمی شده ام با توجه به اینکه در تعهد عبارت "و در صورت تمدید قرارداد " آمده است و دیگر این موضوع برای اینجانب مصداقی ندارد میتوانم تقاضای نقل و انتقال بدهم؟

پاسخ ها :

حسین خدیو

جناب آقای حسین خدیو :

با سلام،
اخذ تعهد های غیر قانونی از سوی دستگاههای اجرایی وجاهت نداشته و فاقد اعتبار هستند و در بسیاری از موارد مشابه ، اینگونه تعهد نامه ها از سوی دیوان عدالت اداری ابطال گردیده است و مضافا ،با توجه به اینکه متن تعهد نامه اخذ شده از جنابعالی با وضعیت سابق شما ( استخدام پیمانی ) منطبق است و در آن به کرات از پیمان نامه و تمدید قرارداد و ... نام برده شده است لذا این تعهد نامه با وضعیت فعلی شما سنخیتی ندارد و میتوانید تقاضای انتقال بدهید.