مشاوره حقوقی رایگان - ارث

با سلام. پدر مرحومم در زمان فوت هیچ گونه مال منقول یا غیر منقولی که مشمول قوانین ارث و به عنوان ماترک ایشان باشد، نداشتند و این موضوع در برگ انحصار ورثه ای که بنا به تقاضای زوجه ی دوم ایشان صادر گردید؛ مستند گردیده است. لیکن در طی یک پرونده حقوقی پیچیده و زمان بر ( حدود 20 سال ) ایشان ابتدا مدیون و پس از فوت مالک سه دانگ خانه و سه دانگ مغازه گردیدند. از آن جا که زوجه ی دوم ایشان در 5 - 6 سال آخر عمر آن مرحوم به عقد نکاح دائم ایشان درآمده اند و پس از فوت همسر عقد نکاح فسخ میگردد و از طرفی این دارایی پس از فوت پدرم به ایشان تعلق گرفته. آیا زوجه ی دوم پدرم که فرزندی نداشته و در مقابل اولاد ذکور پدر از همسر اول ( مادرمان ) 7 نفر هستند؛ نامبرده در ردیف میراث بران دارای سهم الارث می باشد یا خیر. راه قانونی برای تعیین وراث چنین میتی چگونه است ؟

پاسخ ها :

سيدمحمدحسين  نجيبي

جناب آقای سيدمحمدحسين نجيبي :

با سلام .
همسر دائم متوفی جزء ورثه متوفی است و درصورتیکه فاقد فرزند باشد سهم وی یک چهارم از اموال متوفی میباشد .
درصورتیکه بین ورثه در تقسیم سهم الارث توافقی حاصل نشود ،تقسیم ارث در دادگاه به عمل می آید و دادگاه نسبت به سهم هریک از ورثه ، اموال متوفی را بین آنها تقسیم میکند.
راه قانونی برای تعیین ورثه متوفی ،همان گواهی انحصار وراثت است و اشخاص مندرج در گواهی انحصار وراثت ،ورثه قانونی متوفی به حساب می آیند.
موفق باشید.