مشاوره حقوقی رایگان - حجر و تقسیم ماترک در زمان حیات

سلام
من پدرم حدود چهار ماه است دچار آلزایمر و از کار افتادگی شده ، پدرم از همسر قبلی خود که فوت کرده دو پسر و یک دختر که همگی متاهل هستن دارد و با مادر من ازدواج کرده که من به دنیا آمده ام.
1. میخواستم بپرسم الان تکلیف اموال چیست و گرداننده امور مالی پدرم چه کسی است؟ مادرم یا فرزند ارشد یعنی برادرم؟
2. اینکه بخواهند اختیار جابجایی اموال را پسر ارشد بگیرد نیاز به اقدام قانونی دارد و باید تمام وارثان رضایت دهند یا بدون اطلاع وارثان یعنی مادر من و بقیه فرزندان ، پسر ارشد میتواند اقدامی کند؟
3. با توجه به اینکه پدر من هنوز زنده است آیا امکان این هست که از طریق قانون درخواست تقسیم اموال و ارث بکنیم و سهم مادرم و خودم رو از اموال جدا کنیم و اینکه نمیدانیم کل اموال پدرم چقدر است چگونه میشود لیست و ارزش خانه یا زمین یا سهام و... را که متعلق به پدرم است و ماترک حساب میشود را بدست آورد؟
4. مادرم چقدر ارث میبرد چون شنیدم برخی میگویند زن از مثلا برخی اموال ارث نمیبرد یا در قانون گفته شده از تمام اموال چه خانه و زمین و نقد و... ارث میبرد؟
5. شنیده ام در زمان بعد فوت شخص حقوق بازنشستگی به همسر او میرسد آیا این صحیح است؟ و اینکه الان که پدر من زنده است باز هم در تقسیم ارث در زمان حیات پدرم حقوق بازنشستگی به مادرم میرسد؟
6. تکلیف مهریه مادرم که هنوز پرداخت نشده چیست و در کل چیزهایی که به مادرم به عنوان همسر میرسد چیست؟ (یعنی قبل از هرگونه تقسیم اموال باید ابتدا مهریه مادرم و سپس حقوق بازنشستگی و سپس یک هشتم کل اموال به مادرم برسد و بعد هر چه ماند بین فرزندان تقسیم شود) ؟
7. فرزند پسر ارشد چه اختیاراتی دارد و از نظر قانونی میتواند مانع تقسیم شود یا بدون گرفتن مجوزی اختیار خاصی برای تصرف در اموال دارد؟
8. پدرم وصیت نامه ای دارد اما فعلا از محتوای آن کسی اطلاع ندارد ، برای تقسیم ارث آیا چیزهایی که پدرم در وصیت نامه اعلام کرده باشد وجاهت قانونی دارد و الزاما باید به آن عمل کرد در بحث امور مالی یا نه؟ یعنی اگر پدرم در وصیت نامه تقسیم بندی خاصی برای ارث کرده باشد میشود از طریق حقوقی بصورت قانون ارث درخواست تقسیم ماترک را کرد یا باید به وصیت نامه عمل شود؟

پاسخ ها :

سجاد  بهبودي

سجاد بهبودي :

ماشاالله، چقدر سوال.
1.در صورت محجور بودن پدر شخصی به عنوان قیم توسط دادگاه تعیین خواهد شد.
1.قیم دراداره اموال اختیار خواهد داشت و شما میتوانید از دادگاه بخواهید که شما یا مادر به عنوان امین تعیین گردد.
3امکان تقسیم اموال قبل از فوت وجود ندارد.
4.مادر شما یک هشتم از اموال پدرتان را بعد از فوت پدر به ارث میبرد.
5.بله
6.بله،به شرطی که مادر مهریه را مطالبه نماید
7.قیم تا قبل از فوت اختیار دارد،پس از فوت وظایف و اختیارات قیم تمام خواهد شد
8.اگر وصیت نامه رسمی باشد تا ثلث اموال را میتواند وصیت کند،اگر غیر از آن باشد اجرای وصیت بستگی به رضایت وراث دارد.
خدا به پدر و مادر طول عمر عطا فرماید