مشاوره حقوقی رایگان - مساله حقوقی

زنی به قصد قتل همسرش سمی را در غذای او ریخته و از پسر 8 سالۀ آگاه و مختارش میخواهد که غذای مسموم را به پدر دهد فرزند ابتدا می پذیرد ولی متعاقباً از دادن آن به پدر خودداری میکند. لطفاً ابتدا نوع مجازات زن را ذکر کرده و استدلال حقوقی خود را در مورد این پرونده بیان کنید و آیا زن عنوان معاونت قابل مجازات است یا خیر

پاسخ ها :

منصوره  داوری

سرکار خانم منصوره داوری :

باسلام‌موردشما مشمول اکراه در جنایت میشود.اگراکراه شونده طفل ممیزباشد عاقله اودیه مقتول را میپردازدو اکراه کننده به حبس ابد محکوم میشود.اگر اکراه کننده به هر علت به حبس ابد محکوم نشود به مجازات معاون در قتل محکوم میشود.

یوسف حزبا

جناب آقای یوسف حزبا :

با سلام این رفتار میتواند در حکم شروع به جرم قتل باشد و انصراف فرزند تاثیری در قضیه ندارد چرا که رفتار آن زن در شروع به قتل و ابزار قرار دان فرزند بصورت تام واقع شده و امتناع فرزند تاثیری در کامل بودن عناصر متشکله شروع به قتل ندارد.

علی ملائی دامنه

جناب آقای علی ملائی دامنه :

سلام دوست حقوقی عزیز در پاسخ به مسئله مطروحه اولا در تله ماده 128 ق.م نیفتید! اما بعد هرچند که در شروع به جرم معاونت متصور است اما از آنجا که در فرض سوال انصراف ارادی بوده پس شروع به جرم نیست که معاونت محقق شود