مشاوره حقوقی رایگان - مهریه

سلام. من مهریه ام رو اجرا گذاشتم و از طریق اداره ثبت اسناد به بنده نامه دادند که میتونم درصدی از حقوق همسرم را مسدود کنم. با توجه به این که یک ماه دیگر قرار هست پرونده ام به دادگاه معرفی بشه الان اگر از طریق اداره ثبت حقوق همسرم را مسدود کنم وقتی پرونده ام به دادگاه معرفی میشه جلوی حقوق همسرم و حساب هایی که مسدود کردم باز میشن یا خیر؟
به من گفتن وقتی پرونده ات به دادگاه معرفی میشه باید پرونده رو در ثبت اسناد ببندی. آیا بسته شدن پرونده باید همراه با آزاد شدن حساب ها و باز شدن مسدود کردن حقوق همراه باشد؟

پاسخ ها :

سحر دشتی

سرکار خانم سحر دشتی :

با سلام
مخاطب گرامی؛ امکان مطالبه همه مهریه هم از دادگاه خانواده و هم از طریق اداره اجرای ثبت میسر نیست. اما می توان بخشی از مهریه را از اجرای ثبت و بخشی دیگر را از دادگاه خانواده اقدام کرد. بهر روی در صورت انصراف به جهت عدم شناسایی اموال از مدیون، پرونده اجرایی در اجرای ثبت مختومه خواهد شد. چرا که اداره ثبت اسناد و املاک مکلف است بلافاصله پس از تقاضای اجراییه، نسبت به شناسایی و توقیف اموال مدیون (زوج) اقدام کند. چنانچه مرجع مذکور نتواند ظرف مدت دو ماه از تقاضای اجرا نسبت به شناسایی و توقیف اموال متعهد سند، اقدام کند یا ظرف مدت شش ماه نسبت به اجرای مفاد سند اقدام کند، متعهدٌ له سند {طلبکار یا زوجه} می تواند با انصراف از اجرای مفاد سند، به محاکم دادگستری رجوع کند. بنابراین در فرض عدم شناسایی اموال و توقیف آن به میزان طلب شما اختیار دارید تا در اجرای ثبت از ادامه عملیات اجرایی انصراف داده و مجدد از دادگاه اقدام به مطالبه مهریه نمایید. با توجه به اینکه گواهی کسر از حقوق جهت توقیف بخشی از حساب حقوق ایشان صادر گردیده نیاز به انصراف نیست.