مشاوره حقوقی رایگان - تقسیم ارث

سلام. مادر بنده یک خانه و مقداری باغ و زمین شالیزاری دارد. برادر کوچکم به کمک پدرم طبقه بالای خانه پدرم را یک واحد ساختمان درست کرده بود و پروانه ساخت هم به نام خودش بود و برای خانه اش برق و گاز و آب هم گرفته بود. بعد از فوت پدرم با هزار حقه و کلک مادرم را راضی کرد و به صورت پنهانی به دفترخانه رفتند. شش دانگ خانه مادرم را به نام خودش کرد. البته در آن زمان یکی از برادرانم که با بقیه قهر بود روز سند زدن به عنوان شاهد به دفترخانه رفتند. وقتی که ما فهمیدیم مادرم گفت به او ارث داده ام و بعد از من ارث نمیگیرد و قول داده که یک دستنوشته به شما بدهد. اما این اتفاق نیفتاد. دو سال بعد باز هم با نقشه و حقه قسمتی از زمین شالیزاری را به نام خودش کرد. با توجه به این که مادرم در طبقه اول است و او در طبقه بالا و هر روز همدیگر را میبینند و بقیه بچه ها یا در شهر زندگی میکنند یا در تهران زمان زیادی دارد که هر کاری میخواهد انجام دهد. حالا هم با چهار خواهرم همدست شده تا سه دانگ بقیه خانه را به طور مساوی بین ورثه تقسیم کنند که البته خودش هم جزء ورثه محسوب میشود و بقیه زمین ها را هم طوری تقسیم کند که سهم خواهر ها بیشتر شود. البته شورای محل حاضر به تایید نوشته آن ها نشده به همین خاطر به دفترخانه مراجعه کرده اند و مادرم با آن ها همراه میشود. آیا راهی برای جلوگیری از این تقسیم های مادرم هست؟ در مواردی که عده‌ای از ورثه سوء استفاده می کنند، نمیشود کاری کرد؟

پاسخ ها :

مینا علوی

سرکار خانم مینا علوی :

اگر گواهی حصر وراثت دارید و این اموال پدرتان تایید شده میتوانید درخواست تقسیم ماترک را دهید و چنانچه اموال را به طور غیر قانونی صورت گرفته ابطال آنها را بخواهید