مشاوره حقوقی رایگان - توقیف اموال و چک امانت

با سلام. از کارشناسان محترم خواهش میکنم من را راهنمایی کنند. خواهش میکنم تمام مطالب زیر را بخوانند چون خیلی گیر افتاده ام و نمی دانم چه کار کنم.
ما با مادرشوهرم زندگی می کردیم. نصف پول پیش خانه ای دو طبقه را از مادرش گرفته بود و شوهرم یک چک بدون تاریخ معادل آن به مبلغ 150 میلیون تومان نزد عموی خود که وکیل مادرش بود و پول ایشان نزد او بود، گذاشته بود. مادرشوهرم (دی ماه ) فوت شد و ما تا پایان قرارداد (اسفند) مجبور شدیم در خانه بمانیم و چون شرایط کرونا پیش آمده بود تا مرداد وقت گرفتیم تا جابجا شویم و پول را به عمو برگردانیم. البته عموی ایشون ارث را حساب کرده و گفته 98 تومان سهم الارث خودت است و 52 تومان باید برگردانی. در این فاصله برادرها بر سر اثاث منزل به اختلاف افتادند و از شوهر من شکایت کردند. ( در تیرماه) حالا شوهر من هم مانده که پول را بدهد و چک را بگیرد یا این که صبر کند تا تکلیف شکایت معلوم شود. سوال :
1- عموی ایشون میتونه چک امانت را به برادر ها بدهد؟
2- اگر برادر ها چک را بگیرند میتوانند روی تمام مبلغ 150 تومن چک اقدام کنند در صورتی که 52 تومن از ما طلبکار هستند.
3- توقیف اموالی که به نام شوهرم نیست و به نام من هست، میتونن بگیرن؟ ( سه دانگ خانه که در رهن بانک هست و ماشین به نام من هست ) يا حساب بانكي من را مسدود كنند؟
4- با توجه به این که شوهرم بیکار هست و من کارمند هستم و غیر از سه دانگ خانه که در رهن بانک هست و موبایل چیز دیگه ای به نامش نیست. آیا مستثنیات دین محسوب میشه و شوهرم میتونه درخواست اعسار بده و آیا زندانی دارد؟

پاسخ ها :

ولی الله حیدری فیروزجایی

جناب آقای ولی الله حیدری فیروزجایی :

با سلام ...پاسخ سوال اول تا سوم خیر هست یعنی نمیتونن کاری بکنن البته در صورت شکایت باید دفاع کنید و موفق میشید..در مورد سوال چهارم هم میتونه دادخواست اعسار بدن ..مشکلی نیست