مشاوره حقوقی رایگان - قطع مستمری در صورت بچه دار شدن

سلام. من چند سال هست صیغه هستم اما مدرکی ندارم و حقوق پدرم را میگیرم. الان باردار هستم و میخواهم فرزندم را نگه دارم. آیا حقوقم قطع میشود؟
من چگونه میتوانم برای فرزندم شناسنامه بگیرم وقتی نمیتوانم ثابت کنم که صیغه هستم؟
مستمری بگیر ارتش هستم.

پاسخ ها :

سیدعلیرضا سیدآقایی

جناب آقای سیدعلیرضا سیدآقایی :

شرط بهره مندی از مستمری نداشتن شوهر ئ شغل و درامد است

زهرا شكيبا پناه

زهرا شكيبا پناه :

استان :

همسرتان میتواند به ثبت احوال برای گرفتن شناسنامه مراجعه کند و اعلام نماید که عقد موقت یا صیغه هستید

نیما چراغی

نیما چراغی :

سلام.
پدر کودک شما مسوول دریافت شناسنامه است.
مطالب زیر میتواند به شما کمک کند:
فرزندان اناث در صـورت نداشتن شغل یا شوهر و فرزندان ذکور تا سن بیست سالگی و بعد از آن منحصراً، درصورتی که معلول از کار افتاده نیازمند باشند یا اشتغال به تحصیلات دانشگاهی داشته باشند، حسب مورد از کمک هزینه اولاد، بیمه و مستمری بازماندگان یا حقوق وظیفه والدین خود برخوردار می‌گردند.» بنابراین، شرط دریافت مستمری بازماندگان برای فرزندان دختر، نداشتن شغل یا شوهر است و قانون، محدودیتی بابت ازدواج یا اشتغال قبلی در نظر نگرفته است. بنابراین، اگر خانمی، شغل خود را از دست بدهد و شوهر نداشته باشد، در صورتی که مادر یا پدرش دارای حقوق بازنشستگی یا مستمری از کار افتادگی بوده و فوت کرده باشند، می تواند برای دریافت مستمری بازماندگان اقدام کند و به نظر می‌رسد، در این زمینه تفاوتی بین خانم مجرد یا خانمی که همسرش فوت کرده یا از وی جدا شده است، وجود ندارد.
مستمری همسر متوفی قطع نمی شود
نکته دیگری که باید در این زمینه به آن توجه شود، آن است که مطابق بند یک ماده 48 قانون حمایت خانواده، مصوب سال 1391، «زوجه دایم متوفی از حقوق وظیفه یا مستمری وی برخوردار می گردد و ازدواج وی مانع دریافت حقوق مذکور نیست و در صورت فوت شوهر بعدی و تعلق حقوق به زوجه در اثر آن، بیشترین مستمری ملاک عمل است.» بنابراین، شرایطی که پیش از تصویب این قانون وجود داشت، تغییر کرده است و زوجه دایمی متوفی، در هر حال باید از حقوق و مستمری بازماندگان بهره‌مند شود و ازدواج مجدد، مانعی برای پرداخت حقوق به وی نیست.