مشاوره حقوقی رایگان - رأی ديوان عالی کشور

سلام، زمینی در سال دی ماه 83 در بنگاه املاک خریداری کردم و یک توافق نامه که قرار شده هرگونه کشف فساد و غيره پیش آمد تا 50 سال ملک را به قیمت روز و کلیه خسارات وارده را پرداخت کند، بعد از رای دادگاه سال 94 ملک مورد نظر کارشناسی شد و فروشنده اعتراض زد پرونده به کرمان شعبه تجدید نظر رفت و بعد از به دیوان عالی کشور رفت و نتیجه آن به استناد ماده 477 قانون آیین دادرسی کیفری و خلاف شرع بین اعلامی نقض و لکن نظریه اینکه دادگاه بدوی نیز تعیین غرامات و کاهش ارزش ثمن‌ به جای ارزیابی ثمن‌، مبیع را ملاک ارزیابی برای تعیین ثمن‌ با ارجاع امر کارشناس قرار داده است و در نتیجه گرچه این اقدام نیز باستناد رأی وحدت رویه مذکور مغایرت داشته است اما از حیث استدلال به استحقاق خواهانه مطالبه غرامات دادنامه بدوی را با ملاحظه قرارداد مورخ 83/10/9 که طرفین مقرر نموده اند. چنانچه کشف فساد در مورد زمینی صورت پذیرد فروشنده متعهد شده تا ارزش واقعی و بهای ملک در تاریخ روز به فروشنده پرداخت نماید از این حیث با خروج جهت خواسته خواهان از غرامات موضوع مواد 390 و391 قانون مدنی و رای وحدت رویه مذکور تطبیق آن‌ با ماده 230 قانون مدنی از حیث دادنامه بدوی را که از حیث نتیجه در تعیین غرامات و خسارات به نحوی توافق خصوصی را لحاظ نموده است و بر آن اساس ارزش واقعی ملک را با ارجاع امر به کارشناسان تعیین نموده است منطبق با قانون دانسته و در نتیجه آن را (اصلی و تصحیحی) تایید می نماید. رئیس شعبه نوزدهم ديوانعالی کشور % ع. و عضو معاون، ح ،، قاضی دادگاه حقوقی شعبه 2 دادگاه عمومی حقوقی دادگستری شهرستان رفسنجان اجرای حکم مربوطه را بر اساس قیمت روز ملک مورد معامله با تعیین کارشناس مربوطه و پرداخت غرامات و پرداخت حق دولت که محاسبه آن بعهده اجرای احکام می باشد پرداخت کند، زمین کارشناسی شده تاریخ 99/6/20 ، متأسفانه جلوی کارشناسی را گرفتند، و گفتند باید ملک بر اساس سال 94 که 135میلیون کارشناسی شده پرداخت شود (ملک مورد نظر الان یک میلیارد قیمت داره) چرا، لطفاً متن رأی ديوان اینگونه گفته یا به قیمت روز کارشناسی شود. لطفاً راهنمایی فرمایید. ارادتمند شما

پاسخ ها :

خرید و فروش ملک رای دیوان عالی کشور در مورد ملک کارشناسی ملک