مشاوره حقوقی رایگان - فرجام خواهی کنم یا تجدیدنظر خواهی

احتراما به استحضار میرساند بنده وکیل شاکی در پرونده شماره ......... در شعبه 109دادگاه کیفری دو شیراز می‌باشم که علیرغم اینکه یکی از صدمات منجر به نابینایی کامل و دیه آن نصف دیه کامل مرد مسلمان است و برابر ماده 428 ق ادک رسیدگی به آن در صلاحیت دادگاه کیفری یک است دادگاه تجدیدنظر استان فارس در مقام رفع اختلاف بین دادگاه کیفری یک و دو با استناد به اینکه صدمه منجر به جراحتی که مشمول نصف دیه یا بالاتر نشده دادگاه کیفری دو صالح به رسیدگی دانستند که شعبه 109دادگاه کیفری دو شیراز ملزم به رسیدگی شدند و علیرغم درخواست قصاص از سوی موکل دادگاه تنها رای به دیه دادند لذا با توجه به اینکه رای از دادگاه غیر صالح صادر شده است و اگر قرار باشد در دادگاه تجدیدنظر به اعتراض رسیدگی شود دادگاه تجدیدنظر نیز صالح برای صدور حکم قصاص نیست فلذا در صدد نقض حکم توسط دیوان عالی کشور هستم لیکن چون رای از دادگاه کیفری دو صادر شده است نمیتوانم فرجام خواهی کنم. فلذا تقاضای راهنمایی جهت نقض دادنامه و ارجاع پرونده به مرجع صالح و احقاق حق موکل را دارم.

پاسخ ها :

داودافشاری بادجانی

جناب آقای داودافشاری بادجانی :

با سلام. همکار محترم، شما براساس مرجع صدور دادنامه باید اقدام قانونی را انجام دهید، اگر دادگاه کیفری 2 رای را صادر کرده ، شما تقاضای تجدیدنظر خواهی کنید و در اعتراض خود به عدم صلاحیت ذاتی دادگاه هم اشاره بفرمایید. حال دادگاه تجدیدنظر اگر صلاحیت کیفری 2 را صحیح تشخیص داد که به ماهیت وارد می شود ولی اگر صالح تشخیص نداد، رای را نقض و به مرجع صالح ارسال می کند.