مشاوره حقوقی رایگان - تبدیل مجازات تعزیری

شاگرد مغازم زن 45 ساله ازم دزدی کرده شواهد بردم دادگاه محکوم به حبس 6ماه و 20 ضربه شلاق و 2میلیون رد مال شدن.1_آیا تجدید نظر میتونه حکم رو با توجه به تصاویر دوربین و شهادت شهود بشکنه؟2_میزان مبلغ سرقت اعلامی 15 میلیون بود اما ایشون فقط به 2میلیون اعتراف کردش. در تصاویر هم همین حدود ضبط شده اما ایشون چندین ماه بود که سرقت میکردن آیا در این مرحله میتونم بابت وجه اقدام کنم و استنادم به مبلغ یک فقره سرقت باشه؟

پاسخ ها :

یک وکیل

بنام خدا با سلام ، در پاسخ به سوال مذگور باید اعلام کنم ، دادگاه تجدید نظر دادگاه بالا و عالی بوده و حد اقل دو قاضی با سابقه شرکت می کنند و با مطالعه پرونده هر تصمیمی می توانند بگیرند و به اصطلاح دادگاه تجدید نظر ، دادگاه تایید نظر نیست و لذا چون دادگاه تجدید نظر در تصمیم گیری مستقل می باشد . نمی شود قطعا اعلام نمود رای تایید خواهد شد و به قول شما ممکن است بشکند
اما وفق ماده 458از قانون ایین دارسی کیفری- دادگاه تجدیدنظر استان نمی‌تواند مجازات تعزیری یا اقدامات تأمینی و تربیتی مقرر در حكم تجدیدنظرخواسته را تشدید كند، مگر در مواردی كه مجازات مقرر در حكم نخستین برخلاف جهات قانونی، كمتر از حداقل میزانی باشد كه قانون مقرر داشته و این امر مورد تجدیدنظر‌خواهی شاكی و یا دادستان قرار گرفته باشد. در این موارد، دادگاه تجدیدنظر استان با تصحیح حكم، نسبت به تعیین حداقل مجازاتی كه قانون مقرر داشته است، اقدام می‌كند.2-در مورد میزان مبلغ سرقت ماده 435از قانون آئین دارسی کیفری بیان می کند
ماده 435- دادگاه تجدیدنظر استان و دیوان‌عالی كشور فقط نسبت به آنچه مورد تجدیدنظرخواهی یا فرجام خواهی واقع و نسبت به آن رأی صادر شده است، رسیدگی می‌كند.
و لذا چون دادگاه محترم بدوی به دو میلیون رای داده نمی تواند 15 میلیون رای اصلاح کند به 4دلیل
1-دادگاه حق تشدید ندارد و افزایش مبلغ نوعی تشدید مجازات می شود
2-دادگاه تجدید نظر نسبت به انچه در مرحله اولیه رسیدگی شده و حکم صادر شده می تواند رسیدگی کند ورود به مبلغ 15 میلیون مرحله جدید است و در مورد ان نفیا یا اثباتا در دادگاه بدوی رای صادر نشده است

3-همانطوریکه فرمودید دلایل اعتراف و دوربین و شهود .ظاهرا حاکی از دو تومان بوده است
4-اظهارات خودتان که فرمودید در تصاویر هم همین حدود ، ضبط شده است و قاضی و یا قضات نمی توانند بیشتر از مبلغی که بر دادگاه احراز شده رای صادر بفرمایند
و در خصوص چک باید مشخص شود چه زمانی سرقت رفته-کجا سرقت رفته-چطور سرقت رفته-به چه مرجعی سرقت بودن ان اعلام شده-در اجرای ماده 14قانون چک چه اقدامی شده
-اگر دریافت شده که ظاهرا مسئله همین جور است توسط چه کسی دریافت شده-ظهر چک برای دریافت چه کسی پر کرده که از بانک استعلام شود-از چه بابت دریافت شده-چرا دردادگاه بدوی مطرح نشده و لذا بنظر می رسد نتیجه نمی توانید بگیرید ولی در هر حال تصمیم مقتضی با دادگاه محترم تجدید نظر استان خواهد بود- ان شا الله مشکلتان حل شود

اميرحسين صادقي

جناب آقای اميرحسين صادقي :

1. امکان تغییر حکم دادگاه بدوی در دادگاه تجدیدنظر هست اما شما گفته آید که متهم به ارتکاب سرقت در دادگاه بدوی اقرار نموده است، لذا با فرض صحت شرایط اقرار این حکم در دادگاه تجدیدنظر درخصوص اصل محکومیت تأیید خواهد شد اگرچه ممکن از در میزان مجازات تغییراتی اعم از تخفیف یا تبدیل صورت گیرد اما به هر حال تشدید نخواهد شد
2. درخصوص میزان مبلغ مسروقه ارائه دلیل کافی برای تعیین میزان مبلغ تکلیف شماست
یکی از دلایل تقاضای حسابرسی و جلب کارشناس حسابداری است اگر اسناد حسابداری قابل رسیدگی. اعم از دفتری یا سیستمی داشته باشید