مشاوره حقوقی رایگان - قانون انتقالی به تبعیت از همسر

سلام. من پرستار پیمانی با تعهد خدمت 10 ساله میباشم که 5 سال از زمان تعهد باقی مانده و این تعهد قبل از ازدواج میباشد الان میخوام انتقالی به شهر محل کار همسرم بگیرم که به علت تعهد خدمت نمیدن شما لطفا راهنمایی کنید باید چکار کنم؟

پاسخ ها :

عباس جاوید

جناب آقای عباس جاوید :

عرض ادب و احترام
ابتدا باید دعوای خود را در کمیسیون یا هیات حل اختلاف ارگان مربوطه ثبت کنید
و در صورت عدم نتیجه از هیات ویا کمیسیون مربوطه
با صدور گواهی مختومه شدن پرونده در هیات حل اختلاف

دعوای خود را در دیوان عدالت اداری مطرح
و با استندات به مواردی توضیحی نتایج لازمه را خواهید گرفت.
از جمله: ایرادات شکلی نسبت به تعهد خدمت
و دفاع ماهوی

1: در قـوانین و مقررات عمـومی کشور از جملـه قـانون مدیریت خـدمات کشوری مصوب سـال 1386 و آیین‌نامه استخدام پیمانی مصوب سال 1368 هیأت وزیران شرطی مبنی بر ارائه تعهد محضری جهت خدمت در محل مورد تقاضا پیش‌بینی نشده و براساس قوانین و مقررات مذکور، حق انتقال و جابجایی کارمندان رسمی و پیمانی به رسمیت شناخته شده و مدت اشتغال کارمندان پیمانی ممکن است کمتر از ده سال باشد که در این صورت اساساً اشتغال اشخاص به مدت ده سال امکانپذیر نخواهد بود.

2: براساس آرای متعدد هیأت عمومی دیوان عدالت اداری از جمله آرای شماره 1329 ـ 1398/7/2، 1303ـ 1400/5/5 و 140009970905813058 ـ 1400/11/23 شرط ارائه تعهد محضری مبنی بر عدم تقاضای انتقال در مدت معین پس از شروع به خدمت خلاف قانون تشخیص و ابطال شده است و در نتیجه وضع شرط ارائه تعهد کتبی مبنی بر 10 سال خدمت در محل جغرافیایی مورد تقاضا توسط داوطلب پذیرفته‌شده مندرج در دفترچه راهنمای ثبت نام پنجمین آزمون استخدامی متمرکز دستگاههای اجرایی کشور نیز عملاً منتج به عدم برخورداری از امکان انتقال در مدت معین پس از شروع به خدمت خواهد شد.

3: براساس رأی شماره 224ـ 1385/4/18 هیأت عمومی دیوان عدالت اداری اعلام شده است که: «وضع قواعد آمره در باب شرایط استخدام افراد در واحدهای دولتی و عمومی از وظایف و اختیارات قوه مقننه یا مأذون از قبل قانونگذار است...» و از همین رو، وضع شرط ارائه تعهد کتبی مبنی بر 10 سال خدمت در محل جغرافیایی مورد تقاضا توسط داوطلب پذیرفته شده مندرج در دفترچه راهنمای ثبت نام پنجمین آزمون استخدامی متمرکز دستگاههای اجـرایی کشور خارج از حـدود اختیار مرجع وضع‌کننده آن نیز هست. بنا به مراتب فـوق، شرط «تعهد کتبی مبنی بر 10 سال خدمت بدون قید و شرط» در قسمت تذکرات مهم دفترچه راهنمای ثبت نام پنجمین آزمون استخدامی متمرکز دستگاههای اجرایی کشور مورخ تیرماه 1397 خارج از حدود اختیار و مغایر با مفاد آرای شماره 1329 ـ 1398/7/2، 1303ـ 1400/5/5 و 140009970905813058 ـ 1400/11/23 هیأت عمومی دیوان عدالت اداری است و مستند به بند 1 ماده 12 و ماده 88 قانون تشکیلات و آیین دادرسی دیوان عدالت اداری مصوب سال 1392 ابطال می‌شود

توضیحات بسیار....

منیره رحیمی

سرکار خانم منیره رحیمی :

باسلام
می توانید اقدام به طرح دعوی علیه ارگان مربوطه از طریق دیوان عدالت اداری نمایید
تنظیم شکایت تخصصی نیاز است