مشاوره حقوقی رایگان - قرار دادن سند ملک در رهن به عنوان ضمانت

با سلام. من میخوام مبلغ 500 میلیون تومان پول بدم به شخصی به عنوان سرمایه که باهاش کار کنه. برای ضمانت اصل و سود این سرمایه قرار هست که ملک خودش رو در رهن بنده قرار بده. سوال من این هست که اگر من استعلام ثبتی بگیرم از این ملک و مشخص بشه که این ملک به صورت رسمی به نام ایشون هست و در رهن بانک و یا جای دیگه ای نیست و مشکل شهرداری و ... نداره ، اگر امروز ایشون سند رو در دفترخانه اسناد رسمی در رهن من قرار بده ایا بعدا هر کسی چه بانک یا هر شخص دیگری میتونه پیدا بشه و بگه مثلا من این ملک رو قبلا یا بعد از اینکه در رهن من اومده به صورت رسمی یا قول نامه ای خریده ؟ ایا اگر چنین اتفاقی بیوفته و طرف پول سرمایه من رو نده ایا من به مشکل میخورم؟ ایا سندی که در رهن من هست مقدم هست به قول نامه یا مبایعه نامه ای که قبلا مثلا در یک مشاوه املاک نوشته شده یا نه؟ شما فرض کنید اصلا صاحب ملک که رهن من قرار داده و سرمایه رو گرفته کلاه بردار باشه و فراری بشه.اگر قبل از اینکه در رهن من گذاشته باشه ملکش رو قول نامه ای فروخته باشه من میتونم به پولم برسم؟

پاسخ ها :

عادل بابایی

عادل بابایی :

اگر قبل از رهن مبایعه نامه انجام شده باشد خریدار مالک محسوب و رهن شما باطل است