مشاوره حقوقی رایگان - خسارت تاخیر تادیه چک

ضمن تشکر از دادراه ، و کلیه وکلا و کارشناسان محترم که پس از مطالعه پرسش و پاسخ های متعدد غالبا دقیق و مفید مفتخرم که به عرض برسانم :
در سال 1382 چهار فقره چک 13/900/000 ریالی از 82/8/25 تا 82/11/25 جمعا 55/600/000 ریال طلب داشتم چون متواری شده بود زودتر در مرداد ماه همان سال برگشت زده بودم ، یکماه پیش دادخواست مطالبه وجه چک‌ها بانضمام هزینه دادرسی و (خسارات تأخیر تأدیه از تاریخ سررسید چک‌ها لغایت اجرای کامل حکم ) به مبلغ 55/600/000 ریال را از شورای حل اختلاف را درخواست نمودم ، که در وقت ابلاغیه شورا، وکیل محترم ایشان عنوان کردند که پس گذشت از 5 سال از تاریخ گواهی عدم پرداخت قابل پیگیری به صورت و تضامین قانونی قابل پیگیری نیست و صرفا برگه سند میباشد که نشان می‌دهد مطالبه ای وجود دارد و خواسته مطالبه وجه چک میباشد و اینکه سند ضم پرونده حاضر چک نبوده و سند عادی تلقی میباشد و مطابق ماده 318 قانون تجارت مرور زمان 5 سال از تاریخ صدور طرح دعوا ننموده و محق به دریافت خسارت تاخیر و تادیه نیست ، و فقط از تاریخ مطالبه یعنی از تاریخ دادخواست میتواند خسارت تاخیر و تادیه را مطالبه و دریافت نماید...
آیا ماده 318 قانون تجارت سد راهم شده است ؟ در سال 1382 ارزش پنج و نیم میلیون تومان میشد حدود 69 تا سکه 80000 تومانی تمام خرید که امروز 1402/7/16 حدود دو میلیارد تومان می‌شود اگر به خسارت تاخیر تادیه محکوم شود آیا میدانید چه مبلغی میشود با تورم سالانه بانک مرکزی و به نرخ روز ؟؟ (حدودا چه مبلغی میتوانم دریافت کنم ) لطفا زودتر باسخ دهید همزمان الان ابلاغیه رای شورا هم برایم پیامک آمد که باید بروم پرینت تهیه کنم ..بینهایت سپاسگزارم،

پاسخ ها :

علي  امراللهي

جناب آقای علي امراللهي :

سلام پیشنهاد می‌گردد از تخصص وکیل استفاده کنید

فرانک قائدی

فرانک قائدی:

بعد از گذشت 5 سال چک به عنوان سند تجاری محسوب نمی‌شود و خسارت تاخیر تادیه به آن تعلق نمی‌گیرد