مشاوره حقوقی رایگان - پرداخت خسارت دیرکرد وصول چک

با سلام و احترام اینجانب یک دستگاه آپارتمان 100 متری به قیمت هر متر 2700000 تومان پیش خرید کرده ام 70 هنگام عقد قرارداد پرداخت نموده ام و مقرر گردید مابقی طی چند فقره چک پرداخت شود. چک اول 40 تومان چک دوم 30 چک سوم 30 سپس 50 موقع تحویل ملک و 50 موقع انتقال سند. از آنجا که پیشرفت ساخت مجتمع بسیار کند بود طبق توافق شفاهی با سازنده چک های اول تا سوم هر کدام دو ماه عقب افتاد. سازنده آپارتمان را به من تحویل داده ولی هنوز سند به نام نزده است. سازنده مدعی شده که طبق بند 6-10 قولنامه (درصورتیکه خریدار ثمن مورد معامله در ماده 4 را پرداخت نکند که همان مبلغ 70 تومان موقع عقد قرارداد می باشد، یا ترتیبی جهت پرداخت بقیه اقساط ندهد به ازای مبلغ باقیمانده 20% به عنوان خسارت دیرکرد باید به فروشنده پرداخت کند) باید به او خسارت دیر کرد معادل 20 کل مبلغ مانده از چک تاخیر افتاده تا پایان قرارداد بدهم یعنی برای تاخیر چک اول 20درصد 200 میلیون تومان بدهم و برای چک دوم 20 درصد 160 میلیون تومان
حالا سوال این است اولا با توجه به عدم مراجعه فروشنده به بانک و برگشت نشدن چک ها و فقط به صرف اینکه در آن روز توی حساب من موجودی نبوده (این را فروشنده میخواهد از بانک استعلام کند) می تواند ادعای خسارت دیر کرد کند و ثانیا نحوه محاسبه او صحیح است ؟

پاسخ ها :

عادل بابایی

عادل بابایی :

چنین حساب کردن درست نیست اما برای پاسخ دقیق تر باید مدارک بررسی شود