مشاوره حقوقی رایگان - درخواست نفقه بعد از درخواست الزم به تمکین

سلام. خانمی هستم که یکماهه منزل را به دلیل مشاجره ترک کردم. شوهرم درخواست الزام به تمکین داده و فقط کلاسی که توی ساختمان شورا برگزار شده بود رفتم و هنوز به مشاوره ارجاع داده نشدیم و هنوز چیزی ثابت نشده که من خانه را ترک کردم.
سوال اول: منم میتونم الان بعد از این ماجرا درخواست نفقه رو بدهم؟ درصورتی که هنوز اثبات نشده خانه را ترک کردم.
5 ساله ازدواج کردیم چون کار میکنم بیشتر خرج پوشاک و درمان خودم و خرید ماشین که متاسفانه بنام مادرشوهرم هست و حتی پول چند تا از چکهای برگشتی شوهرم را من دادم ولی مدرکی ندارم و نمیدانستم به اینجا کشیده میشود و اینکه قصد طلاق ندارم فقط میخوام حقمو بگیرم. کل جهیزیه خانه برای من هست و پدرم بهترین وسایل رو برای آسایشم فراهم کردند
سوال دوم :
با اینکه 90درصد لوازم خانه برای من هست و خانه هم اجاره ای هست اگر کارشناس بیاد برای دیدن خانه ممکنه حق نفقه ناچیزی به دلیل وجود وسایل خوب در خانه برام در نظر بگیره؟؟ و اینکه میتونم نفقه 5 سال رو ازش بگیرم؟؟
سوال سوم:
اگر در خانه مشترک زندگی کنم و شوهرم محکوم شد به نفقه دادن و حق نفقه ماهیانه به حسابم بریزه اونوقت کل خرج مایحتاج خودم رو باید از اون پولی که بهم میده خرج کنم و اون دیگه هیچ اجباری نداره که خرج خونه رو بده؟(منظور خورد و خوراک و پوشاک و ...)
ببخشید طولانی شد
سپاس از جوابگویی شما

پاسخ ها :

سیدعلیرضا سیدآقایی

جناب آقای سیدعلیرضا سیدآقایی :

بموجب قوانین اسلامی جاری کشور پرداخت نفقه زن در قبال تمکین عام زن یعنی خوش رفتاری و انجام امور متعارف زندگی مشترک و تمکین خاص زن در مقابل شوهر به معنای اماده بودن برای زناشویی با شوهر در زمان مورد درخواست وی میباشد و در صورت عدم تمکین عام و یا عدم تمکین خاص زن نفقه وی از عهده شوهر ساقط میگردد و نفقه گذشته و اینده زن حقوقی است و صرفا عدم پرداخت نفقه روز همسر جنبه کیفری داشته که ان هم مقید به تمکین عام و خاص زن در مقابل مرد است .و اما در صورت تمکین عام و خاص زن در مقابل شوهر نفقه زن شامل :
مسکن و خوراک و پوشاک و درمان و ........ برعهده شوهر بوده و در این صورت تمام نفقه گذشته و حال و اینده همسر قابل مطالبه خواهد بود .