مشاوره حقوقی رایگان - مزاحمت صاحبخانه

سلام
قبل از هر چیز بخاطر کار خوبتان تشکر میکنم.
بنده شش سال در خانه ای مستاجر بودم و در این مدت هیچگونه هزینه عقب افتاده و هیچگونه برخورد نامناسبی با یکدیگر نداشتیم. تا اینکه مادرم در یک تصادف رانندگی دچار شکستگی لگن شد و مورد عمل جراحی قرار گرفت. بعد از جراحی 6 ماه طول درمان تعیین کردند که در آن زمان سه ماه به پایان قرارداد اجاره منزل که در طول شش سال هر سال تمدید میکردیم مانده بود که صاحبخانه درست همان روزی که مادرم را از بیمارستان به خانه آوردم درخواست تخلیه منزل را در زمان پایان قرارداد را کرد که این برای ما با وضعیت مادر پیرم خیلی سخت بود. از آن روز هر روز تخلیه را یادآوری میکرد تا اینکه زمان پایان قرارداد رسید. من نیز با وضع مادرم و هزینه هایی که کرده بودم نمیتوانستم جابجا شوم. وضع تا جایی رسید که به التماسشان افتادم. موجر هم برای تخلیه ما هر کاری کرد. اول آب و گازمان را قطع کرد که همین رسیدگی به مادرم را سختتر میکرد. باز با التماس و خواهش و بدون هیچگونه بی احترامی آب و گاز را وصل کرد. چندین بار تهدیدمان کردن و من نیز به خاطر حال مادرم هیچ جوابی نمیدادم. حال روحی مادرم هم هر روز بدتر میشد. حتی تهمت هتاکی به من زد که کاملا دروغ بود و میخواست بهانه ای پیدا کند. در آخر بعد از سه ماه از پایان قرارداد به سختی پولی تهیه کردم و منزلی اجاره کردم و منزلشان را تخلیه کردیم. اما باز به مزاحمتش ادامه داد که خانه من را ویران کردید و آمدن پیش مدیر ساختمان جدیمان قصد کرد با دروغهایش ما را بد جلوه دهد. در تمام این مدت کوچکترین بی حرمتی به ایشان نکردم. اما دست از سر ما بر نمیدارد. حتی گفتم هر هزینه قانونی و حقیقی و نه دروغ را حاضرم پرداخت کنم. اما باز دست بردار نیست و به مزاحمتهایش ادامه میدهد. من واقعا نمیدانم چکار کنم. از شما خواهش میکنم راهی به من نشان دهید چون خیلی نگران وضعیت مادرم هستم. در ضمن هیچ بدهی به ایشان نداریم. خیلی متشکرم

پاسخ ها :

سيدمحمدحسين  نجيبي

جناب آقای سيدمحمدحسين نجيبي :

با عرض سلام.مساله ایجاد مزاحمت برای شما با موضوع هزینه های ادعایی موجر دو موضوع متفاوت است .در صورتی که ایجاد مزاحمت های ایشان برای شما مشکل ساز شده است میتوانید با تماس با پلیس 110و صورتجلسه مراتب ،نسبت به شکایت کیفری از ایشان به اتهام ایجاد مزاحمت و افترا شکایت کنید .در صورتی که ایشان در مورد تخریب منزل استیجاری ادعایی علیه شما داشته باشد میتواند با تامین دلیل خسارات ادعایی و اثبات انتساب خسارات وارده به شما در صورتی که خسارات ادعایی کمتر از بیست میلیون تومان باشد از طریق شورای حل اختلاف و اگر بیش از بیست میلیون تومان باشد از طریق دادگاه حقوقی اقدام کند .در هرحال مراجعه دائم ایشان به درب منزل شما وجاهت قانونی ندارد و میتواند واجد عناوین کیفری باشد همانطور که قطع آب و گاز منزل شما در زمان سکونت غیرقانونی و از مصادیق بارز بزه مزاحمت از حق بوده است.