مشاوره حقوقی رایگان - مطالبه نفقه سالهای گذشته بر اساس ماده 1115 ق م

با سلام و احترام
حدود 3 سال پیش همسرم بدلیل ازدواج مجدد موقت بنده منزل را ترک کرد بنده دادخواست الزام به تمکین دادم و در جلسه رسیدگی قاضی به همسرم گفت اگر منزل مجزا با نفقه مشخص داشته باشی قبول به برگشت داری که او نپذیرفت و گفت با همسر دومم را باید رها کنم در نهایت حکم الزام به تمکین داد و در تجدید نظر هم تایید شد بعدش خانواده همسرم گفتند حق و حقوقش را بده تا برگردد که یک واحد آپارتمان بابت مهریه ، نفقه سالهای گذشته و اجرت المثل بصورت محضری بهش دادم اما باز برنگشت حالا بعد از سه سال دادخواست مطالبه نفقه از زمان ترک منزل مشترک تا کنون را داده بر اساس ماده 1115 ق م ( خوف و ضرر و شرافت ) 1 _ آیا موفق به گرفتن نفقه خواهد شد بنده در خصوص اجراییه حکم تمکین اقدامی نکردم
2 _ آیا اگر درخواست طلاق بر اساس عدم تمکین بدهم نصف اموال یا نحله به او تعلق میگیرد

پاسخ ها :

مرضیه صفدری

سرکار خانم مرضیه صفدری :

نشوز همسر باید اثبات شود تا نفقه به او تعلق نگیرد . با توجه به اینکه شما حکم عدم تمکین را اجرا نکردید، نشوز او اثبات نشده است.
اگر طلاق به دلیل سوء معاشرت زن باشد نصف اموال به او تعلق نمیگیرد.

یک وکیل

سوال شما مربوط به تشخیص قاضی هست که قابل پاسخگویی نیست. اگر قاضی تشخیص دهد که شما تخلف از قانون کرده اید شما را محکوم به پرداخت نفقه و یا نصف اموال میکند. ضمنا نحله حق زوجه برای طلاق در هر صورتی هست مگر آن که آن را ببخشد.