مشاوره حقوقی رایگان - حضانت

با سلام خدمت شما
سوالی دارم که ممنون میشم راهنماییم کنید.
بنده قصد ازدواج با آقایی رو دارم که قبلا ازدواج کردند و دارای یک فرزند پسر هستند. طلاقشون بصورت توافقی صورت گرفته و یکی از بندهای توافق نامه حضانت دائم فرزند توسط مادرش بوده. در حالیکه پدر هرماه نفقه فرزند رو پرداخت میکنه، اما مادر به دلیل نامعلومی درخواست لغو حضانت داده و باهاش موافقت هم شده! (علی رغم اینکه در توافق نامه به صراحت عنوان"حضانت دائم به عهده مادر" قید شده). این آقا هم از به عهده گرفتن حضانت بچه امتناع می کند و می گوید حاضر به نگهداری از فرزند نیست چون مادر طبق اون توافق نامه حضانت دائم را به عهده گرفته و حق سرباز زدن از آن را ندارد. همچنین پدر شرایط نگهداری فرزند را ندارد. چون بصورت دو شیفت کار میکند و شخصی که بتواند فرزند را به او واگذار کند ندارد. و به دادگاه هم اعلام کرده اند که در صورت عدم پذیرفتن فرزند توسط مادر، او را به بهزیستی تحویل دهند. میخوام بدونم اگه پدر حضانت رو به عهده نگیره دادگاه حکم را چه اعلام میکند. آیا فرزند را به اجبار به پدر میدهد یا پدر در این خصوص آزاد است که فرزند را تحویل نگیرد؟

پاسخ ها :

وحید سلیمی

وحید سلیمی :

به طور معمول حضانت اجباری نیست و قاضی احتمالا در قالب نفقه وظایفی را بر عهده پدر می نهد. اصولا اگر قاضی حس کند که پدر یا مادر کودک را آزار می دهند یا صلاحیت حضانت را ندارند، از آن‌ها سلب حضانت می کند و به طور معمول کودک تحویل بهزیستی می شود.