مشاوره حقوقی رایگان - الزام به تنظیم سند

با سلام
بنده یک خودرو را به صورت یک چک مدت دار یک ماهه به فردی فروخته ام در قبال پاس شدن چک هم به مبلغ چک سفته گرفتم
در قولنامه ذکر کردیم که سفته ها بابت ضمانت میباشند و پس از پاس وصول شدن چک تحویل خریدار میشوند
در قولنامه هم هیچ شرطی، حتی اینکه اگر چک پاس نشد قولنامه فسخ میشود ذکر نکرده بودیم
خریدار خودرو را فروخته بودند و چک را پاس نکردن
بنده هم سفته ها را به اجرا گذاشتم
و پس از پیگیری فهمیدم ایشان در زندان به سر میبرند
و خودرو را از کسی که خریدار به ایشان فروخته بودند به صورت توافقی پس گرفتم
حال خانواده خریدار طلب نفر سوم که خودرو رو خریده بود را پرداخت کردند و قولنامه را فسخ کردند
پس از اینکه ضرر و زیان بنده را هم پرداخت کردند سفته ها را به خانواده خریدار تحویل دادم اما چک را تحویل ندادم و قولنامه را هم فسخ نکردم
خریدار پس از آزادی از زندان از بنده شکایت الزام به تنظیم سند نموده اند حال چه اقدامی باید انجام دهم
آیا ایشان میتوانند ادعا کنند که اگر وجه چک پرداخت نشده چرا سفته ها را تحویل داده ای!!?
!!!با اینکه در قولنامه ذکر کردیم در صورت وصول چک سفته ها تحویل خریدار میشود!!!!!
آیا راهی هست که معامله را فسخ کنم و جلوگیری از الزام به تنظیم سند کنم
خواهشمندم کمک کنید

پاسخ ها :

زهرا جمالی

سرکار خانم زهرا جمالی :

با سلام
اگر منظورتان از ضرر و زیان , دریافت ثمن معامله است شما مکلف به تنظیم سند هستید و اگر غیر از این باشد باز هم مکلف به تنظیم سند هستید ک در خصوص ثمن میتوانید دادخواست دهید .