مشاوره حقوقی رایگان - معافیت کفالت

سلام
بنده فعلا معافیت تحصیلی دارم
پدر بنده فوت شده اند و مادر بنده در قید حیات هستند
یه برادر بزرگتر از خودم دارم که معافیت پزشکی برای گوش هایش گرفته.
بنده برای معافیت کفالت مادرم اقدام کردم که چون برادر بزرگتر از خودم داشتم و اون معلولیت شنوایی داشت (عضو بهزیستی هست) پرونده را برای کمیسیون پزشکی فرستادم ولی شرایط شنوای او در حدی نبود که بعنوان برادر معلول جسمی شناخته بشه و رد شد.
در حال گشتن بودم که دیدم شرایط معافی ایجاد شده که بشرح زیر است.
"مطابق قوانین موجود در ارتباط با سربازی و خدمت وظیفه عمومی و براساس ماده 44 مکرر قانون وظیفه عمومی، معافیت یک فرزند مادر فاقد شوهر تحت پوشش کمیته امداد یا بهزیستی، برخلاف گذشته که مادر تحت پوشش کمیته یا بهزیستی باید تنها دو فرزند پسر را دارا باشد، دیگر تعداد پسران مشکلی ندارد."
آیا با شرایط بنده شرایط معافیت را دارم؟
ممنون میشم راهنمایی بفرمایید.

پاسخ ها :

سیدبکتاش حجتی

جناب آقای سیدبکتاش حجتی :

با درود خدمت شما هموطن بزرگوار
بند 1 ماده 44 مکرر قانون خدمت وظیفه عمومی: یکی از فرزندان ذکور مادران فاقد شوهر تحت پوشش کمیته امداد حضرت امام(ره) و سازمان بهزیستی از انجام خدمت دوره ضرورت معاف است.
حالا بیا شرایط را در مورد شما احراز کنیم:
اوّل. خدا بابا رو بیامرزه منم پدرمو از دست دادم ولی آیا مادر تحت "پوشش" هست؟ فرض می کنیم هست
دوّم. گفته یکی از فرزندان مادر فاقد شوهر معاف می شود. یعنی چی؟ چه کسی معاف میشه ؟ یکی از فرزندان ذکوری که مشمول هستند یا مشمول میشن. چون شرط معافیت اینه که مشمول باشی دیگه. آیا برادر شمامشموله؟ خیر، فقط شما مشمولی و برادر شما قبلا معاف شده. بنابراین به نظر نمیاد این بند شامل حال شما بشه. امّا با این حال وبلاگی رودر اینترنت مطالعه می کردم که به نظر می اومد شخصی با شرایط شما حتی آسون تر از شما( برادر بزرگتر، سالم و شاغل و اینکه مادرش تحت پوشش غیرمستمر بوده) از این طریق معاف شده.من لینک آدرسشو برت میزارم ببینی.این قبیل مشکلات خیلی قانونی نیست و بستگی به نظر متولیان امر مورد نظر داره. پس جواب قطعی نمیشه داد، ولی امیدوارم تونسته باشم به شما جوان عزیز میهنم کمک کرد باشم.
لینک : http://secondhome.blogsky.com/1393/07/26/post-2/معافیت-مددجویان-–-ماده-44-مکرر-1- (لینک رو کپی کن بعد در قسمت آدرس یکی از مرورگرها مثل Firefox یا Google Chrome پِیست کن و اینتر وبزن)
پیروز باشی