مشاوره حقوقی رایگان - آپارتمان شریک

با عرض سلام
همسر بنده در سال 89 یک اپارتمان بطور شریکی سه دانگ سه دانگ با پدرش خریداری کرده اند. و پس از اتمام وام در سال 97 سند تک برگ برای هر کدام صادر شده و در حال حاضر به خاطر دخالت های برادر زنم که در همان ملک زندگی میکنند همسرم سه دانگ خودش رو به نام من کردند.1-ایا این کار از نظر قانونی مشکل دارد؟
2-ایا من میتوانم سه دانگ خودم را شخص دیگری بفروشم؟
3-ایا میشود برای سهم خودمان اجاره تعیین کنم؟
توضیح اخر اینکه در حال حاضر پدر همسرم به همراه زن و پسرش در همان ملک زندگی میکنند و اجازه ورود به من و همسرم را نمیدهند و با اینکه ما سند تک برگ داریم میگویند که همسر من بابت منزل کلاهبرداری کرده ولی من و همسرم به خاطر ابروی خودمان و آنها نمیدانیم که چگونه باید برخورد کنیم.
در آخر ذکر کنم که سند تک برگ سه دانگ در حال حاضر به نام بنده میباشد
با تشکر لطفا راهنماییم کنید

پاسخ ها :

عادل بابایی

عادل بابایی :

سلام انتقال حقوقی (سندی) مشکلی ندارد
شما میتوانید اجرت المثل ایام تصرف را بگیرید
همچنین میتوانید درخواست فروش کل ملک را بدهید که به نظر من این بهترین راه است و با گرفتن وکیل نیازی به حضور خودتان نیست

سیدبکتاش حجتی

جناب آقای سیدبکتاش حجتی :

درود هموطن شریف
اوّل. خیر انتقال سهم همسرتان به شما فاقد هر گونه اشکال شرعی و قانونیست، پس خیالت از این بابت راحت باشه.
دوّم. بله میتونی این سه دانگ را بفروشی امّا باید در بیع نامه مکتوب کنی که ملک در تصرف شخص دیگریست و گرنه خریدار ناآگاه میتونه معامله رو فسخ و از شما خسارت هم بگیره. بنابراین نوشتن این موضوع به عنوان مدرک، الزامیست.
سوّم. منظورت از تعیین اجاره چی میتونه باشه؟ خودم توضیح می دم: اوّلاً هر مالکی میتونه برای ملکش اجاره تعیین کنه امّا اوّل باید ملک رو اجاره بده. ملک شما در اجاره کسی نیست.پس این فرض منتفیه. دوّماً: شاید منظور شما اجرت المثله... بله تحت شرایطی می تونی درخواست اجرت المثل کنی. چه جوری؟ از دو طریق(حقوقی یا کیفری) شما که صاحب سند هستی باید به عنوان شریک مشاعی آپارتمان به دادگاه عمومی- حقوقی یا دادسرا بری و با عناوین "تصرف عدوانی" یا " ممانعت از حق" به علاوه مطالبه اجرت المثل ایّام تصرف دادخواست بدی یا شکایت کنی. البته به شرط اینکه شریکت نوشته ای از شما مبنی بر جواز تصرف ملک نداشته باشه.
چهارّم. بد نیست قبل از این اقدامات، یک اظهارنامه رسمی به شریکت بدی که می خوای از ملک به اندازه سهمت استفاده کنی و او باید از ممانعت این حق شما خودداری کنه و یک زمانی تعیین کنی که پس از اون می ری و از طریق مراجع قانونی اقدام می کنی. چون هزینه زیادی هم نداره و در نظر قاضی نکته مثبتی تلقی میشه.
پنجم. ادعای کلاهبرداری و .... اگر سند و مدرکی وجود نداره، مثل یه شوخیه و حتّی شما میتونین به عنوان افتراء نیز از ایشون شکایت کنی.
ششم. پیشنهاد من به شما مراجعه به یک وکیل دادگستری و تأکید بر بی تنش ترین راه حل است. هر چی باشه ایشان، خانواده همسر شما هستن که خانواده شما هم محسوب میشن.
ارادتمند. پیروز باشید