مشاوره حقوقی رایگان - اثبات شکستگی استخوان بینی

با سلام و عرض ادب_فردی بنده را در روز 28 اسفند مورد ضرب و جرح قرار داده و با ضربه سر به بینی من کوبید در روز حادثه کارشناس پزشکی قانونی برخورد جسم سخت و جراحت دامیه در استخوان بینی را تائید و جهت عکسبرداری به رادیولوژی معرفی کرد که با تعطیلی رادیولوژی در تعطیلات عید پس از چند روز که گراف ها را تحویل و به متخصصE.N.T پزشکی قانونی مراجعه کردم باوجود نظریه رادیولوژی مبنی بر شکستگی استخوان بینی پزشک مربوطه نظر داده "شکستگی وجود دارد ولی علایم بالینی جهت ارتباط شکستگی با حادثه مورد نظر احراز نگردید". کمیسیون 3 نفره نیز این نظر را مجددا اعلام کرده است. با وجود رای دادگاه مبنی بر محکومیت فرد ضارب بر دیه دامیه و قطعی شدن رای به جهت کمتر از 1/10دیه کامل و مفتوح بودن پرونده درخصوص اعتراص به قرار منع تعقیب شکستگی استخوان آیا میتوانم تقاضای ارجاع به کمیسیون 5 نفره با حضور متخصص رادیولوژی و تفسیر گراف ها و یا ادای سوگند را بکنم. چه راه حلی را برای اثبات حق خود میتوانم انجام دهم تا قاضی و یا دادستان را اقناع کنم؟با تشکر

پاسخ ها :

سهیلا غفوری منش

سرکار خانم سهیلا غفوری منش :

با سلام مستندات اینکه شما در این صحنه آسیب دیده اید چه بوده است ؟آیا گزارش کلانتری و شهادت شهود کسانی در صحنه حادثه حضور داشته اند را نیز ضمیمه پرونده نموده اید با توجه به توضیحات شما شکستکی ایجاد شده ولیکن دلیل برای ارتباط این شکستگی با حادثه وجود نداشته است؟ بنابراین برای اقدامات بعدی نیازمند مشورت با وکیل و ارایه مدارک کامل می باشید.

یک وکیل

با سلام با توجه به اینکه مهلت اعتراض به نظر کمیسیون سه نفره منقضی گردیده لذا بعید است درخواست ارجاع به کمیسیون پنج نفره تایید گردد، اگر فیلم یا شاهدی هم داشتید قاعدتا تاکنون در پرونده ضمیمه نموده اید.بنده تجربه شخصی به مانند شما داشتم و درخواست ارجاع به هیات پنج نفره را دادگاه رسیدگی کننده به منع تعقیب نپذیرفت.

پرسشگر :

باسلام وتشکر از نظر اساتید _با توجه به مسلم بودن برخورد ضربه سر به استخوان بینی ومستندات رادیولوژی تصدیق شهود به ضربه سر ومحکومیت متهم به جراحت دامیه بینی وحضور متهم در صحنه جرم آیا میتوان به موارد لوث استناد کرد؟

حامد رضوی

جناب آقای حامد رضوی:

با سلام و احترام
همانطوریکه همکاران محترم بیان نمودند در صورتیکه نظریه اولیه و هیات3نفر با هم مطابقت نماید احتمال ارجاع به هیات 5نفره بسیار ناچیز است
ضمن اینکه وقتی تا کنون هم این درخواست را نداده اید اکنون مهلت شما احتمالا منقضی گردیده است
در صورتیکه شاهدی در این ارتباط دارید میبایست انرا اعلام نمایید در غیر اینصورت و با توجه به نظریه هیات3نفره احتمال تایید قرار زیاد است

یک وکیل

با سلام،نظر قطعی نمی توان داد جنایت بر نفس و عضو و منافع بدن انسان با قسامه قابل اثبات است و اگر فاعل جنایت را انکار کند و امارات و قراین دیگری دایر بر ارتکاب جنایت از جانب متهم نباشد صرف حضور متهم در صحنه جرم لوث نیست و صرفا با سوگند، متهم برایت حاصل می شود.

یک وکیل

همکاران پاسخ کامل و صحیح را ارائه نمودند. بنده نیز با خانم جرجانی همنظر هستم و از تکرار مکررات پرهیز می نمایم

محمد خادمي حمید

جناب آقای محمد خادمي حمید:

سلام همکاران محترم به درستی پاسخ مقتضی به سوال شما را داده اند

سیدفرشید  غفاری

جناب آقای سیدفرشید غفاری:

سلام علیکم.با توجه به حساسیت موضوع توصیه می کنم جلسه ای داشته باشیم تا در صورت امکان بهترین راهکار را جهت حل موضوع بررسی ونتیجه به صورت حضوری اعلام شود.

یک وکیل

سلام " خیر نمی توانید . چونکه مهلت اعتراض به نظریه پزشکی قانونی منقضی شده و صرفا مهلت اعتراض به قرار منع تعقیب باقی مانده است .

توحید جلایری نیا

جناب آقای توحید جلایری نیا:

این حق قانونی شماست اما عموما هیات سه نفر به قطعیت رای معروف است و در موارد بسیار خاص مثلا جره هایی بیشتر از یک سوم و یا ضرب هایی بیشتر از نیم دیه به این هیات ارجاع می گردد
می توانید برای مشاوره بیشتر با بنده و یا هریک از همکاران محترم دادراه تماس حاصل نمایید