مشاوره حقوقی رایگان - عدم وصول چک

باسلام یک واحد آپارتمان فروختم. خریدار برای کل ثمن معامله 7 فقره چک داد. همه چکها پاس شد غیر از چک آخر که به مبلغ 4 میلیون به شرط انتقال سند بود که نزد املاک بود، سند بنام خریدار انتقال یافت ولی با تاخیر بدلیل کاهلی من. نزد املاک رفتیم چک را به من نداد" میگفت سند تاخیر کردی" از او شکایت کیفری خیانت در امانت کردم و او را محکوم کردم. چک را بعد از یکسال گرفتم و برگشت زدم. ازو اقرار گرفتم که خریدار مانع وصول چک شد. بندی در فروشنامه نوشتیم بدین صورت " چنانچه خریدار در اجرای تعهدات خود ممتنع باشد روزانه بیست هزار تومان خسارت تاخیر اجرای تعهد بایستی به فروشنده بدهد" آیا این خسارت تاخیر وصول چک روزی بیست هزار تومان از زمان تحویل سند قابل وصول هست یا خیر؟ با تشکر

پاسخ ها :

سيدرضا جلاليان

جناب آقای سيدرضا جلاليان:

شما در بدو امر می توانستید مبلغ اصل چک با خسارات عنوان شده را دریافت کنید و فقط از خریدار و حال هم میتوانستید تما وقتی تاخیر ناشی از شخص ثالث باشد گرفتن خسارت از فروشنده که شخصی غیر بنگاه است کمی مشکل است زیرا تاخیر منتسب به وی فروشنده نیست