مشاوره حقوقی رایگان - ضرورت در حضور در دادگاه

سلام و عرض ادب

در پرونده ای که دو طرف آن علیه هم به جرم ضرب و جرح عمدی شکایت نموده اند. در ابلاغ الکترونیکی دادگاه به بنده تاریخ رسیدگی ابلاغ شده و ضمنا قید شده که ضرورت در حضور نمی باشد و در صورت صلاحدید امکان ارسال لایحه از طرف دفاتر خدمات قضایی فراهم می باشد.
لذا بنده لایحه ای را ارسال کردم و ضرب و جرح عمدی و فیلم دوربین مداربسته طرف دیگر دعوا را قبول نکرده و تقاضای برائت کردم و در دادگاه حاضر نشدم. در روز رسیدگی منشی دادگاه تماس گرفتند که چرا نیامده ای موارد بالا را به ایشان اعلام کردم . ایشان پس از انتقال به قاضی ، گفتند نظر قاضی این است که فردا حضور یابید.
این موضوع به چه دلیلی می باشد. آیا به ضرر بنده هست یا نفع بنده ؟ در کل منفی هست این احضار بنده یا مثبت هست؟

پاسخ ها :

احمد پرند

جناب آقای احمد پرند:

با سلام در هر صورت حضور در جلسه رسیدگی خصوصا در دعاوی کیفری میتواند در احقاق حق موثر باشد و این امر چند دلیل دارد اولا در صورت حضور توانایی پاسخ ب ادعای طرف مقابل در جلسه را دارید و ثانیا باید توجه کرد به هر حال قاضی محکمه هم انسان هست و دارای احساس و علم قاضی میتواند بعنوان قرینه در احراز بزه یا عدم آن موثر باشد و حضور حتی در صورت اختیار میتواند کاملا موثر در نتیجه باشد