مشاوره حقوقی رایگان - قرارداد فروش زمین مسکونی بدون سند

با درود
اینجانب چندین سال پیش قطعه زمینی را بجای طلبم از شخصی گرفتم و ایشان تمامی حق و حقوق زمین را در مبایعه نامه ای که داشت به اینجانب انتقال (صلح کرده است) داده است و تا کنون درخواست سند رسمی نکرده ام اکنون می خواهم زمین را بفروشم به شخص دیگری خریدار بیشتر مبلغ را نقدا می پردازد و حدود سیصد میلیون تومان از مابقی مبلغ معامله را بصورت چک به تاریخ دو ماه آینده در وجه اینجانب پرداخت میکند.
اکنون به چه صورت باید قرار داد را تنظیم کنم آیا همان مبایعه نامه را به خریدار انتقال دهم و یا قولنامه تنظیم کنم و پس از نقد شدن چک در تاریخ پرداخت چک آنموقع مبایعه نامه را به ایشان انتقال دهم (صلح کنم)
خواهشمندم در این خصوص وهر نکته ای دیگر که لازم است اینجانب را راهنمایی بفرمایید.
از توجه و لطفی که دارید پیشاپیش صمیمانه سپاسگزارم. پیروز و سربلند باشید.

پاسخ ها :

جهانگیر علی خانیان

جناب آقای جهانگیر علی خانیان :

باسلام
شما به موجب صلحنامه مالک ملکی شدید و قطعا امضا یا اثر انگشت کسی که زمین را به شما صلح کرده در صلحنامه موجود است.
پس میتونید زمین رو به دیگری بفروشید و اگر شخص خریدار بخواهد سند رسمی به اسم خودش بزند باید از اون کسی که زمین رو به شماصلح کرده بخواد تا سند رسمی به اسمش بزنه.
اما در مورد اون مبلغ که میخواد چک بده به شما. شما بیع نامه بنویسید و برای اینکه حق شما زایل نشه دوتا شرط بزارید.اول اینکه شرط کنید در صورت عدم وصول چک و به محض برگشت خوردن معامله منفسخ میشه.
و دوم اینکه تا زمانی که چک شما پاس نشده خریدار حق نداشته باشه سند رسمی ملک رو به اسم خودش بزنه. چون امکان داره بلافاصله بعداز خرید از شما اقدام به اخذ سند کنه و به شما یک چک سه ماهه یا بیشتر بده و در فاصله این‌مدت سندرو به نام خودش بزنه
.موفق باشید

هوشنگ  مقدم

هوشنگ مقدم :

استان :

سلام ،با بیع نامه میتوانید معامله انجام دهید و در صورتیکه از مالک قبلی وکالت دارید به خریدار جدید وکالت را تفویض نمایید تا ایشان نسبت به اخذ سند بنام خود اقدام کنند