مشاوره حقوقی رایگان - ورود به عنف و درگیری

باسلام و خسته نباشید. آیا ورود به عنف با اقرار و فیلم ضبط شده متهم که صراحتا اقرار به باز کردن در کرده است جرم را ثابت میکند؟ و اگر بعد از ورو به عنف درگیری بین خانواده صاحبخانه و مستاجر رخ دهد و منجر به فحاشی و ضرب و شتم شود در حالیکه صاحبخانه و خانواده اش بالای هفت نفر و مستاجر دو نفر (زن و مرد) باشند که به محض ورود صاحبخانه به 110 اطلاع داده باشن آیا مستاجری که به دفاع از خود و ناموس خود دفاع کرده و کتک هم خورده و کسی هم نبوده به آنها کمک کند آیا مرتکب جرمی شده اند؟ چون طرف مقابل هم شکایت کرده که مستاجر به آنها فحاشی کرده و آنها را ضرب و شتم کردند آیا این مصداق دفاع مشروع برای مستاجر نمیباشد؟

پاسخ ها :

سيدمحمدحسين  نجيبي

جناب آقای سيدمحمدحسين نجيبي :

با سلام
فیلم ضبط شده در کنار سایر ادله اثبات میتواند قرینه باشد اما نمیتواند به تنهایی اثبات کننده چیزی باشد .
دفاع مشروع شرایطی دارد و تا زمانی که شرایط قانونی دفاع مشروع وجود نداشته باشد محقق نخواهد شد ،از جمله اینکه شخص باید مورد حمله واقع شده باشد ، استمداد از قوای دولتی برای دفع تجاوز ممکن نباشد ،خطر حتمی باشد و نه ظنی ، و دفاع بیش از اندازه لازم نباشد .
موفق باشید