مشاوره حقوقی رایگان - مجازات افترا

سلام بنده همسرم فرهنگی هستند ایشون پشت چک به مبلغ 150 میلیون تومان که اصل پول ایشون 97 میلیون بوده را یک نفر را بعنوان ضامن امضا کردن بعد از پس دادن اصل پول به مبلغی که 100 میلیون تومان درحالی که چک را دریافت کردن ایشون چک را سرقت کردن از دست همسرم و ما در دادگاه نتوانستیم با وجود گرفتن دوربینهای بانک در حال فرار این اقا رو محکوم کنیم بنده در خصوص این موضوع متنی در واتس اپ به همکار همسرم دادم که چرا چک را دزدیدید و پس بدید معلم که دزد نمیشود فقط بنده را بخاطر افترا که به ایشون دزد گفتم محکوم کردن و منتظر حکم قاضی هستم هیچگونه سابقه کیفری هم ندارم میخواستم ببینم ایا بنده را محکوم به حبس میکنند یا فقط جریمه نقدی

پاسخ ها :

سامان هادی بیگی

جناب آقای سامان هادی بیگی :

سلام
یکی از شرایط تحقق جرم افترا ابتداعی وارتجالی بودن رفتارمجرمانه می باشد ایاشما یعداز سرقت چک ازمتهم شکایت کردید؟چنانچه جرمی اتفاق افتاده باشد لکن شاکی شخصی رابه عنوان متهم ازش شکایت کندوبعد جرمی اثبات نشود نمی توان شاکی را بعنوان جرم افترا تعقیب کرد دومین شرط تحقق جرم افترا اینکه باید تهمت وافترا به حداقل یکنفر شخص ثالثی منتشر شده باشد وانتشار درجرم افترا نیز شرط می باشد