مشاوره حقوقی رایگان - ضرب و جرح و فحاشی

سلام
طی یک دعوای خانوادگی که منجر به ضرب و جرح و فحاشی بین دو طرف شد و نیز منجر به حضور پلیس 110 در محل دعوا شده و برگه شکایتی به عموی بنده که خود با پلیس تماس گرفتند داده شد و پدر و پدر بزرگ بنده که هم نمیدانستد که باید برگه ای دریافت کنن و هم اینکه خوهان ادامه دار نشدن و ختم ماجرا به صلح بودند برای حفظ آبرو با پلیس تماس نگرفتند و برگی دریافت نکردند؛ پرونده ی شکایتی از سمت طرف مقابل دعوا که عموی بنده هستند تشکیل شد که مربوط به 5 ماه پیش است. طرف شاکی طی این 5 ماه در مقابل دادن رضایت طلب تعهد داشته که بعلت اینکه بنده مقصر در این دعوا نبودم و عموی بنده شروع کننده بودند و بی علت و مشخصا به قصد دعوا این جریان را شروع کردند تعهدی به ایشان نمی دهم چرا که مقصر نیستم.
طی این 5 ماه بنده نیز قصد شکایت داشتم اما به درخواست پدر و پدربزرگم که بحث را ادامه ندهم و اینکه ایشان به پدر و پدر بزرگم می گفتند که رضایت می دهند شکایتی نکردم و خواهان ختم قائله به خوبی و حفظ شان به درخواست پدر و پدربزرگم بودم که چنین نشد و ادامه دار شدن این ماجرا هم وضوحا به دلیل کوتاه آمدن ما بود.
وقتی در جریان عدم رضایت طرف دعوا شدم اقدام به شکایت کردم که اکنون بحث رضایت طرفین پیش آمده ولی از آنجایی که پرونده بنده 5 ماه عقب تر از پرونده دیگر است و آن پرونده به دادگاه رسیده (و بنده برای بازداشت نشدنم که حکم جلب روی پرونده بوده فیش حقوقی گرو گذاشته ام) اما پرونده شکایت من از پیش دادیار به نزد پاسگاه عودت داده شده است (و در نظر باشد که پرونده من برای یکبار به دادگاه آن هم نزد دادیار رفته اما پرونده همچنان نزد دادیار است) سوالی از محضر شریف داشتم:
اگر طرف دعوای بنده که پرونده اش در دادگاه است رضایت دهد و پرونده که لازم به ذکر است افراد در جریان می گویند هنوز ثبت نشده و زیر نظر دادیار است با رضایت ایشان مختوم شود آیا حکمی برایش صادر می گردد نظیر جریمه یا هر چیز دیگری به ضرر بنده یا با همان رضایت کاملا بدون هیچ حکم و جریمه ای مختوم می گردد و یا ممکن است که چون پرونده به دادگاه راه پیدا کرده با رضایت ایشان بنده مقصر و یا مجرم شناخته شوم و در مسائلی نظیر سوء پیشینه مشکلی برایمم ایجاد شود.
لازم به ذکر است که تصمیم طرفین بر ختم پرونده ها با رضایت شاکیان هر دو پرونده است. (رضایت در مقابل رضایت)
و اگر در مقابل این پرونده شکایت از بنده تعهدی داده شود اشکالی نظیر متهم بودن و یا مجرم بودن بنده ایجاد می شود و درقضیه ی سوء پیشینه نیز مشکل ایجاد می کند و مدت این تعهد چه مدتی است؟ و با توجه به این که ممکن است این فرد در آینده برای بنده مشکلی ایجاد کند و دعوایی درست کند و یا پاپوشی ایجاد کند از این تعهد می تواند استفاده کند و یا نیز در مسائل دیگری قادر به استفاده از آن هست یا نه؟
لازم به ذکر است که این فرد در گذشته نیز برای ما مشکلات زیادی داشته نظیر قطع سیم تلفن ما که ما باز هم بعلت حفظ آبرو و حرمت شکایتی از ایشان نکردیم و آیا می شود در همین پرونده پیوستی در این مورد داشته باشیم و در همین رابطه نیز اکنون بر روی همین پرونده شکایت کنیم چون از قبل این موضوع را وارد متن شکایت نکردیم.

از پیش از پاسخ شما سپاسگذارم. خسته نباشید.

پاسخ ها :

یک وکیل :

استان :

با سلام درخصوص سوال اولتون رضایت شاکی صرفا موجب حذف مثلا دیه می شود لکن درخصوص مجازاتهای تعزیری مثل حبس یا جزای نقدی ممکن است موجب تخفیف مجازات شود و بسته به نظر قاضی است. درخصوص سوال مرتبط با شکایت بعدی شما نمی توانید این شکایت را در این پرونده مطرح کنید و نیازمند شکایت مجزا است و دقت داشته باشید که باید عنوان شکایت کیفری را ذکر کنید.