مشاوره حقوقی رایگان - حقوقي

باسلام و خسته نباشيد چند سوال داشتم از حضورتون مدت يكسال است كه برادرزاده من فوت كرده و يك پسر ٤ ساله دارد اين خدابيامرز از خودش نه حقوق ثابت يا ملك و دارايي نداشته طي اين مدت برادر من خورد و خوراك و پوشاك و خرج و تهيه مسكن زن و فرزند ايشان را فراهم ميكند حال از نظر قانوني برادر من موظف است خرج اين خانم را بدهد و برايش مسكن تهيه كند يا خير ؟؟ دوم اينكه ايا ايا خانم ميتواند از پدر شوهر خود طلب مهريه اش را بكند در صورتي كه شوهرش چيزي نداشته ؟؟ سوم اينكه الان قيم اين بچه پدر بزرگش ميباشد آيا اين هم نياز به ثبت كردن و نامه گرفتن دارد و الان ميتواند برادرم مسوليت اين بچه را بعهده بگيرد چون اين خانم بسيار عصبی ميباشد و از نظر تربيت بچه اهميتی نميدهد و مطئمن هست كه بچه برای خودش ميماند اين بچه پسر ميباشد كه بعد از فوت پدرش برادرم رفت برايش پاسپورت گرفت حالا چطور ميتوند كاري كند كه مادرش بدون اجازه پدر بزرگش اين بچه را از ايران خارج نكند ؟؟؟ممنون ميشوم كه حد و حدود اين مسئله رو از نظر قانونی به ما اعلام كنيد. سپاسگذارم

پاسخ ها :

زهرا  استيري

سرکار خانم زهرا استيري :

سلام.نفقه همسر متوفی بر عهده پدر شوهر نمی باشد ولی نفقه نوه برعهده ولی قهری یعنی پدربزرگ می باشد البته در صورت تمکن مالی.حضانت پس از فوت یکی از والدین با دیگریست اگر همسر متوفی صلاحیت ندارن از طریق دادگاه در خصوص سلب حضانت اقدام کنید.مهریه اگر بر ذمه پدرشوهر باشد می تواند دریافت کند در غیر اینصورت در صورت وجود ماترک از متوفی توقیف و وصول می گردد.

پرسشگر :

سلام و با تشكر از پاسختان ولي هنوز پاسخ صحيح رانگرفتم كه وقتي متوفي هيچ گونه مالي يا ملكي يا در امدي نداشته ايا زن متوفي ميتواند مهريه اش را از پدر شوهرش دريافت كند يا خير چون پدر شوهر كارمن ايت و حقوق سلام دارد ولي ملكي از خودش ندارد فقط كمي پس انداز دارد ايا ميتواند حساب ايشون را توقيف كند و اينكه براي گرفتم قيوميت فرزند متوفي بايد پدر بزرگ اون بچه به جايي مراجعه نمايد و قانونا ثبت شود يا خير ؟؟ممنونم از راهنماييتان

معراج معظمی

جناب آقای معراج معظمی :

با سلام در صورتی که همسر محترم برادر شما گذرنامه مشترک با فرزندش دارد/پدر محترم در مقام ولی قهری از اداره گذر نامه درخواست ابطال گذر نامه یا ممنوعیت خروج نوه را درخواست نمایند/مرقوم نکردید که برادر زاده معزز چند ساله می باشند/حضانت فررند صغیر با مادر می باشد مگر این که مادر فساد اخلاقی ویا عارضه روانی داشته باشد و یا از طفل مراقبت لازم بعمل نیاورد که مستلزم اثبات در دادگاه می باشد:/پدر بزرگ ولی قهری طفل مدکور بوده تا زمان رسیدن طفل به سن کبر/تمام اختیارات و مسوولیت های پدر را دارد/ضمنا در وصف فقد هرگونه ماترک از سوی برادر متوفی، پدر بزرک تکلیفی در خصوص پرداخت مه یه از امپال خود ندارد/
بهتر است این گونه امور خانوادگی با مساعی جمیله بزرگان فامیل حل گردد /موفق باشید