مشاوره حقوقی رایگان - امکان یا عدم امکان تنظیم سند معاوضه مغازه سرقفلی با زمین توسط وراث..و واگذاری سهم الارث سرقفلی

با سلام و عرض ادب خدمت استاتید محترم وکلا و کارشناسان گرامی مجموعه دادراه
ضمن آرزوی سلامتی..اینکه یک مغازه سرقفلی که در سال 1389برای ما وراث (چهار خواهر و دوبرادر) به ارث رسیده.. که سند آن در سال 1361 بطور عادی در زمان حیات طرفین (پدر ما و مالک) تنظیم شده بود (چند سطر از متن سند: موضوع اینکه آقای ... یکباب دکان خود را واقع در شهر ... به سرقفلی مبلغ ..تومان به آقای...واگذار نمود و مبلغ...تومان را فی المجلس دریافت نمود و دکان را به او تحویل داد و متصرف شده و تصاحب کرد..)که از زمان فوت مالک در سال 1375بدلیل عدم دسترسی به همه وراث مالک،هم مرحوم مورث مان و هم ما ورثه هر ساله مبلغ تعیین شده را با اظهارنامه به صندوق دادگستری تودیع کرده ایم..و مغازه تا کنون توسط پسران در حال بهره برداری میباشد..اکنون قصد داریم سهم الارث خواهران از مغازه سرقفلی مذکور را با سهم الارث پسران از زمین موروثی معاوضه کنیم..(در قبال واگذاری سهم خواهران از مغازه مذکور،،پسران سهم الارث خود را از زمین های موجود در محدوده شهری به خواهران واگذار کنند.)
اولا.. آیا امکان تنظیم این سند حقوقی بصورت معاوضه هست یا نه با توجه به اینکه یکی سرقفلی و دیگری (زمین) مالکیت هست..البته در سند عادی سرقفلی فوق الذکر تصریح نشده که حق انتقال به غیر دارد یا ندارد..
دوما..در صورت ممکن بودن سند عادی یا رسمی کدام را میتوان تنظیم کرد.
سوما..در صورت عدم امکان تنظیم سند معاوضه چه سندی از نظر حقوقی برای ما امکان پذیر هست..
ضمنا آیا با توجه به انتقال قهری سرقفلی فوق الذکر به وراث.. بعضی از وراث میتوانند سهم خود را از سرقفلی به ورثه دیگر در قبال دریافت ثمن واگذار کنند؟؟
با آرزوی توفیق و سپاس

پاسخ ها :

نجيمه نصيری مقدم

نجيمه نصيری مقدم :

استان :

سلام چنانچه خواهران راضي باشند ميتوانيد به موجب توافقنامه اي عادي يا تنظيمي در يك دفتر اسناد سهم الارث خواهرها را با زمين معاوضه كنيد( اين انتقال به غير محسوب نميشود، چون بين ورثه انتقال صورت گرفته)، و همچنين ورثه ميتوانند سهم خودشان را در قبال دريافت مبلغ به يكي از وراث انتقالبدهندث