مشاوره حقوقی رایگان - فسخ قرارداد فروش خودرو

با سلام.
بنده چند روز شخصا با نوشتن قرارداد فروش خودرو پژو206 به ارزش 170میلیون با پیش پرداخت 20میلیون از طرف خریدار بعنوان پیش پرداخت ، و پرداخت الباقی مبلغ بعد از گذشت 1ماه تا تاریخ 20/11/1399توسط خریدار به بنده و با وجود شرایط سه تکه رنگ شدگی در جلو که در قرارداد ذکر شده فروختم.
بعد چند روز خریدار متاسفانه بدلیل افت شدید قیمت خودرو در بازار ، با بهانه عدم توانایی خود در تأمین الباقی ثمن معامله رو بهانه قرار داده و ادعای فسخ و پس گرفتن پیش‌پرداخت میکند.
سوال برای بنده پیش آمده که با توجه به اینکه بنده در قرارداد به صراحت قید نمودم که اگر فروشنده پس از گرفتن الباقی مبلغ قرارداد تا تاریخ نامبرده اقدام به تحویل و انتقال مالکیت به خریدار نکند و یا خریدار تا تاریخ نامبرده اقدام به پرداخت الباقی مبلغ قرارداد را ننماید قرارداد بصورت خودکار فسخ و فرد متخلف موظف به پرداخت مبلغ 20میلیون تومان به طرف مقابل است.

یا هر یک از طرفین بخواهد قرارداد را فسخ کند باید مبلغ 20 میلیون بعنوان ضرر به طرف مقابل پرداخت کند.

حال چند سوال برای بنده بوجود آمده.
1:آیا در صورت عدم پرداخت الباقی مبلغ
قرارداد و اتمام زمان قرارداد ، قرارداد بصورت خودکار فسخ میگردد؟!.
.
2:خودرو بنام همسر بنده می‌باشد که بنده از طرف با اطلاع فروشنده و تایید ایشان بجای فروشنده امضا کردم اما در قسمت امضا نوشته ام از طرف واسم خودم را هم نوشته‌ام، آیا مشکلی پیش نمی‌آید؟!!.
.
3:با توجه به اینکه خریدار بصورتsmsاعلام کرده توانایی پرداخت الباقی ثمن معامله را ندارد و بعد از پرداخت پیش‌پرداخت معامله فسخ است ، آیا واقعا فسخ است و بنده با توجه به اینکه همانطور که پیشتر از شرایط فسخ و پرداخت ضرر و زیان گفتم باید پیش‌پرداخت را به ایشان برگردانم؟!!.
4: با توجه به smsایشان پیش از اتمام موعد پرداخت در قرارداد ، قرارداد فسخ شده؟!

پاسخ ها :

غلامرضا قربانی

جناب آقای غلامرضا قربانی :

با سلام
بنظر شروط مذکور ازمصادیق شرط فاسخ است بعبارت دیگردر صورت درج شرط فاسخ در قرارداد، به‌محض حصول شرایط موردتوافق، عقد منفسخ می‌شود وتحقق شرط فاسخ نیاز به اعلام ندارد بلکه قهرا محقق خواهد شد درخصوص امضا شما بجای همسرتان نیز با توجه به علم وازلاع خریدار از این موضوع وتنفیذ معامله توسط همسرتان مشکل حقوقی ایجاد نخواهد شد