مشاوره حقوقی رایگان - دیه

باسلام و احترام ویژه. بنده سال 86 تصادف کردم با موتور طرف مقابلم فوت کرد. دو سال بعد 70درصد دیه برام صادر شد. یعنی 28میلیون تومان. و اقساطی شد با ماهی 100هزار تومان و همچنین در حکم قید شده تا اتمام کامل دیه ربع درصد دیه کامله پرداخت شود. تا الان 12میلیون پرداخت شده و دیه بین دوتا خواهر و یک برادر تقسیم شده. الان ایا دیه یا اقساط باقیمانده به نرخ روز محاسبه میشه؟؟؟؟ دوم اینکه دو تا خواهرا از کل مبلغ دیه چیزی دریافت نکردن و رضایت دادن. شعبه اجرای احکام کیفری به ما میگن به نرخ روز محاسبه میشه. ایا امکان داره؟ لطفا بفرمایین مابقی چگونه محاسبه میشود.

پاسخ ها :

سپیده محمدی مزرعه

سرکار خانم سپیده محمدی مزرعه :

درمورد حکم اعسار پرداخت دیه به اقساط هرگاه دادگاه متعاقب توافق طرفین مبلغ معینی را بعنوان دیه در حکم تعیین نموده یا کل دیه به مبلغ معین تقسیط گردد ملاک احتساب اقساط همان مبلغی است که تعیین شده است و نوسانات بعدی تاثیری در آن ندارد ولی هرگاه متهم را به پرداخت عین معین محکوم نماید در زمان صدور حکم به اعسار محکوم علیه ، پرداخت دیه اقساط به مبلغ معین محاسبه وتعیین نشود دادگاه به تقسیط عین (دیه) حکم صادر کند چون محکوم علیه باید عین محکوم به را تقسیط شده به محکوم له بدهد در صورت تعذر از پرداخت عین قیمت یوم الاداء باید ملاک محاسبه قرار گیرد مگر اینکه طرفین در خصوص مبلغ توافق نمایند .