مشاوره حقوقی رایگان - اعسار از پرداخت نفقه

سلام بر مشاوران محترم.
محکوم به پرداخت ماهی 500 هزار تومان نفقه شدم و تقاضای اعسار دادم و قسطی شد. پیش قسط 2 میلیون و ماهی 500 هزار تومان تا زمان تسویه.
اما به دلیل شرایط بد مالی که با کرونا بدتر شد، نتوانستم نفقه را پرداخت کنم از زمان حکم تقسط 6 ماه هم گذشته. ماه پیش 2 میلیون تومان پرداخت کردم.
از طرفی حکم جلب به دلیل عدم پرداخت مهریه که آمد مجبور شدم متواری شوم که شرایط مالی ام بدتر شد.
1) آیا میتوانم تقاضای اعسار پرداخت نفقه بدهم؟
2) حکم حبس برای من اجرا می شود؟
3) همسرم می تواند تقاضای طلاق بدهد؟
4) چطور میتوانم از این که همسرم حق طلاق را بگیرد جلوگیری کنم؟

پاسخ ها :

بهاره   رستم زاده

سرکار خانم بهاره رستم زاده:

بله میتوانید تقاضاکنید اقساط تعدیل شود. اگر نفقه و مهریه زوجه را پرداخت نکنید قاعدتا از طریق اثبات عسروحرج می‌توانند طلاق بگیرن