مشاوره حقوقی رایگان - برای دادخواست و اثبات عدم تمکین زوجه ایرانی و ترک منزل زوج در خارج از کشور چه اقدامی باید انجام شود؟

زوجه مدتی است منزل اجاری زوج را به بهانه نداشتن امنیت جانی که اصلا حقیقت ندارد ترک کرده است و در آن کشور خارجی در جایی در حال زندگی است اما هیچ آدرسی از زوجه نیست. تنها آدرس منزل پدری در ایران موجود می باشد و چون زوج و زوجه دارای سیستم ثنا نمی باشند و بعلت حضورشان در خارج از کشور امکان ثبت نام ثنا ندارند.
زوجه در تلاش است با ایجاد شرایطی به زوج فشار بیاورد و برای گرفتن طلاق اقدام کند و در آن کشور تابعیت بگیرد و البته احتمالا از وکیلی در این مسیر راهنمایی میگیرد. زوج درحال حاضر برای دادخواست میتواند تنها اجاره نامه منزل خود را به تایید سفارت ایران در آن کشور برساند تا بتواند برای عدم تمکین زوجه اقدام کند ولی هیچ آدرسی از وی وجود ندارد. و هیچ شاهد یا ناظری در این کشور مبنی بر عدم حضور زوجه در منزل زوج وجود ندارد و همچنین از طرفی نیز کارشناسی که بتواند امکانات منزل اجاره ای زوج را برای دعوت به تمکین و در شان بودن زوجه نظارت کند یا پس از دادخواست بر اجرای واقعی برگشت زوه نظارت کند در کشور خارجی مورد نظر وجود ندارد.
البته پیامهای در واتساپ از زوجه برای برگشتن به منزل موجود است که نشان دهنده ترک منزل توسط زوجه هستند و صدای اقرار کلامی و تلفنی زوجه نیز بر این مبنا موجود می باشد.
لطفا در خصوص چگونگی مطرح کردن از طریق دادخواست و اظهارنامه جهت دفاع و اثبات موضوع مورد نظر راهنمایی بفرمایید.
ضمنا سفارت ایران در خصوص اثبات و نظارت این موضوع در خارج از کشور اعلام کرده است که هرچند این موضوع بعلت اینکه زوج و زوجه در ایران ازدواج کرده اند و تابعیت ایرانی دارند بایستی براساس قوانین ایران مطرح بشود ولی شرح وظایفی مبنی بر این موضوع برای نظارت از طرف سفارت متاسفانه وجود ندارد.
لذا به نظر میرسد که زوجه با راهنمایی از وکیل خود در پاسخ به اظهارنامه اولیه ارسال شده به منزل خانواده اش در ایران از طرف خانواده پاسخ داده اند که زوجه در منزل زوج در خارج از کشور حضور دارد و این دروغ کذب است!
لطفا در هر زمینه ای که میتوانید به حل این موضوع کمک کنید راهنمایی بفرمایید.
از راهنمایی شما متشکرم.

پاسخ ها :

پریسا عطاریان

سرکار خانم پریسا عطاریان:

دادخواست تمکین و اظهارنامه به نشانی منزل پدر و مادر زوجه در ایران ارسال نمایید و سپس از طریق اجراییه با مامور کلانتری مراجعه و پیگیری کنید تا عدم تمکین محرز شود