نمونه قرارداد مساقات

نمونه قرارداد مساقات

توضیح: متن زیر جهت آشنایی کلی با قرارداد مساقات است و طرفین می توانند با توجه به شرایط خود شروطی را به این قرارداد اضافه کنند.

قرارداد مساقات: قراردادی است که بین صاحب باغ و عامل جهت مراقبت و رسیدگی درختان منعقد می شود.

1- طرفین قرارداد

طرف اول این  قرارداد(مالك)

آقای/خانم …………… فرزند……………… به شناسنامه شماره……… متولد …………  به شماره ملی …………………… تلفن ثابت…………. تلفن همراه …………… ساكن…………………………………………

2- طرف دوم قرارداد (عامل)

که از این پس در این قرارداد عامل نامیده می شود

آقای/خانم …………… فرزند………………. به شناسنامه شماره……… متولد …………  به شماره ملی …………………… تلفن ثابت…………. تلفن همراه …………… ساكن…………………………………………

 2- موضوع مورد معامله

درختان ميوه بارده  در ……… دانگ يك قطعه باغ به مساحت……… متر مربع داراي پلاك ثبتی …………………. فرعي از …………….اصلي واقع در …………………………… بخش ………… ثبتي ………… محدوده و مورد ثبت سند مالكيت شماره …… مورخ ….  صفحه ……… جلد …… به شماره چاپی …………… صادره بنام مالك و یا مطابق سند شماره …………………… در اختیار مالک می باشد كه تمامي درختان بارده آن اماده افاده محصول بوده و  شامل  انواع درخت ……… و ………………… و …………… و ……… مي باشد كه عامل (طرف دوم قرارداد) آن را رويت کامل نموده و از کم و کیف آن مطلع گشته و يا احاطه كامل از وجود انواع درختان ميوه آن، و شرایط باغ، قبول و اقرار به تصرف و قبض مورد معامله (مساقات) نمود و بر حسب اقرار مورد مساقات برای انجام مساقات قابل است.

3- مبلغ و سهم طرفین از قرارداد مساقات

قدرالسهم  مالك از ثمره در مورد مساقات ……… درصد و حصه عامل ……………… درصد خواهد بود.

4- مدت موضوع قرارداد مساقات

تاریخ قرارداد از ………………لغایت …… به مدت ….. سال شمسی می باشد.

5- شروط مساقات

-حفظ و نگهداری از درختان موجود در باغ و آبياري آن از چاه موجود و یا منبع آب …… در زمين مزبور و سم پاشي و كوددهي و بيل زدن پاي درختان و نهركني و برداشت ثمره بعهده عامل است كه بايد به نحوی صورت پذیرد که یک باغبان در دید عرف و به شکل امین دلسوزی و در زمان مناسب ان را انجام می دهد .

-هزينه هاي ناشي از تعميرات مربوط به استخر خزانه آب و همچنين تعمير موتور پمپ موجود براي آبياري از چاه آب حفر شده در زمين مرقوم و تعميرات مربوط به مخزن هوايي آب و همچنین همه هزینه هایی که برای نگهداری اصل باغ مورد نیاز است برعهده ا مالك است.

-عامل متعهد است علاوه بر تسليم به موقع حصه مالك در هر برداشت ثمره به نسبت هر هكتار ………… ثمره ساليانه را به مالك تحويل و تسليم نمايد.

-عامل مكلف و متعهد است پس از برداشت هر محصول حصه مذكوره مالك به اضافه حصه مندرج در شرط سوم را حداكثر ظرف مدت پنج روز در محل اقامت مزبور مالك تحويل و تسليم نمايد.

-هزينه هاي حكم تا محل اقامت مالك در خصوص تحويل حصه هاي مذكور مالك نيز با عامل مي باشد.

-چنانچه بنابر هر دليل عامل در اثناء يا در ابتداي مساقات عمل مساقات را ترك كند و يا آنكه مالك در تاديه هزينه ها مندرج در شرط دوم كوتاهي و امتناع ورزد عقد اين مساقات قابل فسخ خواهد بود.

-در صورتي كه در اثناء مساقات و قبل از ظهور ثمره اين مساقات فسخ گردد مالك حق دارد عمل را به كسي ديگر محول نمايد كه بجاي عامل آنرا بجا آورد و هزينه هاي مربوط را مالك از عامل دريافت خواهد نمود و عامل مستحق المثل خواهد بود.

-هر گاه بنا به عدم مواظبت بطور متعارف از سوي عامل در مساقات ثمره كم شود يا ضرر ديگر متوجه مالك گردد عامل ضامن تسليم تفاوت خواهد بود.

-هر آينه بنا به جهات مختلفه مساقات بعد از ظهور ثمره فسخ شود بر طبق ماده ۵۳۹ قانون مدني با توجه به ماده ۵۴۵ همان قانون به اين عبارت:«ماده ۵۳۹ قانون مدني»: هر گاه مزارعه بعد از ظهور ثمره فسخ شود هر يك از مزارع و عامل به نسبتي كه بين آنها مقرر بوده شريك در ثمره هستند ليكن از تاريخ فسخ تا برداشت حاصل هر يك باخذ اجرت المثل زمين و عمل و ساير مصالح الاملاك خود كه بصحه مقرر طرف ديگر تعلق مي گيرد مستحق خواهد بود.

«ماده ۵۴۵ قانون مدني»: مقررات راجعه به مزارعه كه در مبحث قبل ذكر شده است در مورد عقد مساقات نيز مرعي خواهد بود مگر اينكه عامل نمي تواند بدون اجازه مالك معامله را به ديگري واگذار يا با ديگري شريك نمايد. كه براي طرفين مشخص است عمل خواهد شد.

-عامل حق دارد از محل حصه خود براي مساقات حداكثر با يك نفر شريك شود بدون آنكه شريك حق تصرف يا قبض مورد مساقات را داشته باشد و به عبارت ديگر عامل حق انتقال مساقات يا تسليم زمين و درختان مورد مساقات را به هيچ صورت ولو بصور: مشاركت، نمايندگي، صلح حقوق و وكالت و غيره ندارد.

-در پايان مدت يا لدي الفسخ عامل متعهد و ملتزم به تحويل مورد مساقات و بالتبع آن زمين مربوطه به مالك مي باشد در صورت بروز اختلاف في مابين، دادگاه بین طرفین صالح است

6- ساير شروط

(طرفین می توانند با توجه به شرایط خاص خود شروطی را به این قرارداد اضافه کنند)

اين سند در ۲ نسخه كه هر ۲ نسخه در حكم واحد است تنظيم و مبادله گرديد.

محل امضاء مالک                                      محل امضاء عامل