مرجع قضایی صالح در رسیدگی به جرم ضبط آهنگ‌های غیر مجاز

مرجع قضایی صالح در رسیدگی به جرم ضبط آهنگ‌های غیر مجاز

درتاریخ : 1391/10/19 به شماره : 9109970910500776

موضوعات مرتبط با این نمونه رأی و مرجع صدور

این نمونه رای که در شعبه 32 دیوانعالی کشور صادرشده است درباره این موضوعات می باشد: اختلاف در صلاحیت، جرایم سمعی و بصری، دادگاه انقلاب، دادگاه عمومی، شبکه‌های ماهواره‌ای، ضبط آهنگ غیر مجاز، مجوز وزارت ارشاداختلاف در صلاحیت، ضبط آهنگ غیر مجاز، دادگاه انقلاب، دادگاه عمومی، جرایم سمعی و بصری، شبکه‌های ماهواره‌ای، مجوز وزارت ارشاد

چکیده رای

رسیدگی به اتهام شخصی که اقدام به ضبط آهنگ‌های غیر مجاز جهت پخش در شبکه‌های ماهواره‌ای بدون مجوز وزارت ارشاد نموده، در صلاحیت دادگاه انقلاب است.

خلاصه جریان پرونده

آقای الف.ط. فرزند ع. به اتهام فعالیت غیر مجاز در امور سمعی و بصری تحت پیگرد قرار گرفته است. با این توضیح که مشارالیه با عایق‌بندی درب ورودی و دیوارها، طبقه زیر زمین را برای تولید و ساخت آهنگ‌های غیر مجاز مهیا کرده و حسب اظهارات او تاکنون 15 تراکت با صدای خودش تهیه کرده که تعدادی از آن‌ها در شبکه‌های ماهواره‌ای پخش شده؛ به عنوان مثال آهنگ … در شبکه PMC و آهنگ … در شبکه tvpersian پخش گردیده است. بقیه آهنگ‌ها در اینترنت، به وسیله فیس‌بوک پخش شده است. افرادی نیز در ساخت این کلیپ‌ها با وی همکاری داشته و برای هر آهنگ حدود سیصد هزار تومان دریافت می‌کرده است. پس از تشکیل پرونده مقدماتی و انجام تحقیقات لازم، دادسرای عمومی و انقلاب  مبادرت به صدور کیفرخواست با عنوان دادگاه‌های انقلاب اسلامی نموده و به استناد ماده 2 و ماده 12 قانون نحوه مجازات اشخاصی که در امور سمعی و بصری، فعالیت غیر مجاز می‌نمایند، تقاضای مجازات متهم و ضبط تجهیزات اموال مکشوفه را نموده است. شعبه 13 د. با این استدلال که ماده 2 قانون مذکور، ناظر به افرادی است که در زمینه تولید، توزیع، تکثیر و عرضه آثار فعالیت تجاری می‌نمایند و مجوزی از وزارت ارشاد ندارد، در صورتی که متهم آهنگ‌های خود را در لوح ضبط و جهت پخش در شبکه‌های ماهواره‌ای تهیه نموده که مشمول قانون مورد اشاره در کیفرخواست نمی‌باشد و با توجه به ماده 5 قانون تشکیل دادگاه‌های عمومی و انقلاب، به شایستگی دادگاه عمومی ، قرار عدم صلاحیت صادر نموده است. متقابلاً شعبه 1087 دادگاه عمومی  نیز با توجه به اینکه اولاًـ اقدام متهم، تولید آثار سمعی و بصری است و بدون مجوز وزارت ارشاد اقدام نموده؛ ثانیاًـ از آثار خود نیز کسب مال نموده، اقدام متهم را منطبق با ماده 2 و 11 قانون مذکور دانسته و از خود نفی صلاحیت کرده و پرونده در اجرای ماده 27 قانون آیین دادرسی مدنی، به دیوان‌عالی کشور ارسال، بعد از وصول و ثبت کلاسه دفتر کل، به این شعبه ارجاع، با تهیه گزارش در دستور کار قرار گرفته است.

رای دیوان

با عنایت به شیوه اقدام و فعالیت متهم و اظهارات وی در مراحل تحقیق و دادرسی و با توجه به کلیت ماده 2 قانون نحوه مجازات اشخاصی که در امــــور سمعی و بصری، فعالیت‌های غیر مجاز می‌نمایند که بر مانحن‌فیه انطباق دارد، استدلال دادگاه عمومی  مبنی بر نفی صلاحیت از خود و اثبات صلاحیت محاکم انقلاب، صائب تشخیص و بدین وسیله اختلاف حادث شده را رفع و حل می‌نماید.

رئیس شعبه 32 دیوان‌عالی کشور ـ عضو معاون

فرج‌اللهی ـ قائم مقامی

توضیح: نمونه رای های منتشر شده در دادراه اعم از نمونه رای بدوی، نمونه رای تجدید نظر و نمونه رای دیوان عموما از نمونه رای های منتشر شده از سوی قوه قضائیه و مراکز و پژوهشگاه های وابسته به قوه قضائیه برگرفته شده است.