مرجع قضایی صالح در رسیدگی به جرایم سمعی و بصری

مرجع قضایی صالح در رسیدگی به جرایم سمعی و بصری

درتاریخ : 1391/12/08 به شماره : 9109970910500877

موضوعات مرتبط با این نمونه رأی و مرجع صدور

این نمونه رای که در شعبه 32 دیوانعالی کشور صادرشده است درباره این موضوعات می باشد: اختلاف در صلاحیت، جرایم سمعی و بصری، دادگاه عمومی، دادگاه انقلاب، انتشار آثار، آثار مستهجن و مبتذل

چکیده رای

انتشار آثار مستهجن و مبتذل از طریق ارتباطات الکترونیکی و سایت های کامپیوتری یا به وسیله و تکنیک مشابه دیگر در صلاحیت دادگاه انقلاب است.

خلاصه جریان پرونده

آقای ع.ش. حسب گزارش پلیس فتا استان گ طی رصد فضای مجازی و گشت های سایبری پلیس و شناسایی سایت های … و … که اقدام به انتشار آثار سمعی و بصری غیرمجاز و همچنین فروش VPN می‌نموده تحت پیگرد واقع و ضمن اعتراف به بارگذاری آهنگ و موزیک در سایت خود، انگیزه خویش را سرگرمی و اظهار داشته از غیر قانونی بودن آن اطلاعی نداشته است. در دادسرا اتهام تولید و توزیع و تکثیر فیلم و عکس مبتذل و مستهجن در سایت تفهیم و پرونده تحت همین عنوان به دادگاه ارسال و شعبه 107 دادگاه جزایی گ طی رأی شماره 788-573-7/8/91 با توجه به ماده 11 قانون نحوه مجازات اشخاصی که در امور سمعی و بصری فعالیت‌های غیرمجاز می‌نمایند، قرار عدم صلاحیت به شایستگی دادگاه انقلاب اسلامی گ صادر نموده است. سپس شعبه اول دادگاه انقلاب گ با توجه به اینکه هیچ‌گونه فیلمی در پرونده صورتجلسه نشده و نظریه ارشاد و بازبینی فیلم در پرونده مضبوط نیست. از دادسرا مراتب را استعلام کرده و آقای دادیار موضوع اتهام تولید و توزیع را وفق ماده 742 قانون مجازات اسلامی (جرائم رایانه‌ای) دانسته و … و در نهایت دادگاه انقلاب گ نیز برابر رأی شماره 9109970057501087-15/9/91 جرم رخ داده را با توجه به محتویات پرونده و التفات به عمل مجرمانه و ماده استنادی دادسرا در راستای ماده 11 قانون نحوه مجازات اشخاصی که در امور سمعی و بصری فعالیت‌های غیرمجاز می‌نمایند، ندانسته و از خود نفی صلاحیت نموده و با حدوث اختلاف پرونده امر به دیوان‌عالی کشور ارسال بعد از وصول و ثبت کلاسه دفتر کل به این شعبه ارجاع با تهیه گزارش در دستورکار قرار گرفته است.

رای دیوان

با توجه به مواد 10 و 11 قانون نحوه مجازات اشخاصی که در امور سمعی و بصری فعالیت غیر مجاز می‌نماید که رسیدگی به جرائم رایانه‌ای را نیز در صلاحیت دادگاه انقلاب اسلامی دانسته است با تأیید نظریه شعبه 107 دادگاه عمومی جزایی گ مبنی بر صلاحیت دادگاه انقلاب اسلامی گ اختلاف حادث شده را رفع و حل می‌نماید.

رییس شعبه 32 دیوان‌عالی کشور – مستشار 

فرج اللهی – لطیفی رستمی

توضیح: نمونه رای های منتشر شده در دادراه اعم از نمونه رای بدوی، نمونه رای تجدید نظر و نمونه رای دیوان عموما از نمونه رای های منتشر شده از سوی قوه قضائیه و مراکز و پژوهشگاه های وابسته به قوه قضائیه برگرفته شده است.