لزوم اثبات عدم پرداخت نفقه

لزوم اثبات عدم پرداخت نفقه

موضوعات مرتبط با این نمونه رأی و مرجع صدور

این نمونه رای که در شعبه 21 دادگاه تجدید نظر استان تهران صادرشده است درباره این موضوعات می باشد: ترک انفاق، پرداخت نفقه، زندگی مشترک، نفقه

چکیده رای

در دعوای کیفری ترک انفاق، اصل بر پرداخت نفقه توسط زوج می‌باشد.

رای بدوی

اتهام آقای م.ع. فرزند الف.، 33ساله، دایر بر توهین و ایراد ضرب و جرح عمدی [را] توجه به 1- شکایت شاکی، 2- گزارش مرجع انتظامی، 3- کیفرخواست صادره از دادسرای عمومی و انقلاب ناحیه 2 تهران، 4- مودای گواهی گواهان و نظریه پزشکی قانونی، 5- سایر قرائن [و] امارات موجود در پرونده محرز بوده لذا دادگاه بنا بر مطالب پیش‌گفته و به استناد مواد 608، 642 و 481 قانون مجازات اسلامی و با رعایت بند 4 و 5 همان قانون به لحاظ فقدان سابقه کیفری متهم را به لحاظ بزه ایراد ضرب و جرح عمدی به پرداخت سه دینار دیه کامل بابت کبودی در نواحی گردن و ساعد دست راست و به لحاظ بزه توهین به پرداخت مبلغ یک میلیون ریال جزای نقدی در حق دولت و به لحاظ بزه ترک انفاق نیز متهم را به پرداخت مبلغ 000/000/10ریال جزای نقدی بدل از حبس محکوم می‌نماید. رأی صادره حضوری و ظرف 20 روز پس از ابلاغ، قابل تجدیدنظر در دادگاه تجدیدنظر استان تهران می‌باشد.
رئیس شعبه 1161 دادگاه عمومی جزایی تهران ـ ابراهیمی

 

رای دادگاه تجدید نظر

در خصوص اعتراض آقای م.ع. فرزند الف.، نسبت به دادنامه شماره 100707 مورخه 30/7/91 صادره از شعبه 1161 دادگاه عمومی تهران که به موجب آن مشارٌالیه به اتهامات 1- ایراد ضرب عمدی، 2- توهین، 3- ترک نفقه همسر، محکومیت حاصل نموده است، با ملاحظه محتویات پرونده و لایحه اعتراضیه تجدیدنظرخواه اولاً در خصوص ایراد ضرب عمدی که صرفاً دیه کمتر از بیست درصد دیه کامل تعیین گردیده و دادنامه در این قسمت قطعی است لذا دادگاه مستنداً به بند د ماده 232 قانون آیین دادرسی دادگاه‌های عمومی و انقلاب در امور کیفری قرار رد تجدیدنظرخواهی مشارٌالیه را نسبت به این بخش از دادنامه بدوی به لحاظ قطعیت آن صادر می‌نماید. ثانیاً در خصوص اتهام توهین، دلیلی که حکایت از توجه اتهام باشد ارائه نگردیده و صرف ادعای شاکیه کافی برای توجه اتهام نیست، مضافاً نسبت به اتهام ترک انفاق اولاً تا زمان طرح شکایت مورخه 20/4/91 که منجر به درگیری بین طرفین شده زندگی مشترک داشته‌اند و بدیهی است هزینه زندگی مشترک به عهده سرپرست خانواده بوده و اصل بر پرداخت آن می‌باشد. ثانیاً بعد از زمان طرح شکایت نیز در چند ماه بعد دلایل پرداخت نفقه به حساب خانم شاکیه از ناحیه تجدیدنظرخواه ارائه گردیده است، مضافاً به اینکه از تاریخ طرح شکایت، شاکیه در منزل پدری خود زندگی می‌کرده و قطعاً تمکین از شوهر نداشته در حالی که ترک انفاق با تمکین محقق و جنبه کیفری خواهد داشت؛ لذا دادگاه با عدم احراز وقوع بزه در این دو مورد و با استناد به بند یک ماده 257 قانون آیین دادرسی دادگاه‌های عمومی و انقلاب در امور کیفری و اصل برائت با نقض دادنامه تجدیدنظرخواسته رأی بر برائت مشارٌالیه از اتهامات 1- ترک انفاق، 2- توهین، صادر می‌نماید. رأی صادره قطعی است.
رئیس شعبه 21 دادگاه تجدیدنظر استان تهران ـ مستشار
تولیت ـ پورعرب

 

توضیح: نمونه رای های منتشر شده در دادراه اعم از نمونه رای بدوی، نمونه رای تجدید نظر و نمونه رای دیوان عموما از نمونه رای های منتشر شده از سوی قوه قضائیه و مراکز و پژوهشگاه های وابسته به قوه قضائیه برگرفته شده است.