حق تغییر نام کوچک

حق تغییر نام کوچک

درتاریخ : 1391/06/05 به شماره : 9109970225000815

موضوعات مرتبط با این نمونه رأی و مرجع صدور

این نمونه رای که در شعبه 49 دادگاه تجدید نظر استان تهران صادرشده است درباره این موضوعات می باشد: اسناد سجلی، تغییر نام کوچکاسناد سجلی، تغییر نام کوچک

چکیده رای

تغییر نام کوچک به دلیل این که منافاتی با مقررات قانونی ندارد و موجب تضییع حقوق دیگران نمی شود حتی در موردی که توسط ولی طرح شود مجاز است.

رای بدوی

در خصوص دعوی آقای (م. خ.) به ولایت از فرزند صغیرش (ر. خ.) به طرفیت اداره ثبت احوال شهرستان تهران به خواسته تغییر نام از (ر.) به (الف.) در سند سجلی شماره 4-67673-011 دادگاه با بررسی محتویات پرونده و مستنداً به تبصره یک ماده واحده از قانون حفظ اعتبار اسناد سجلی مصوب 1367 دادگاه حکم به رد دعوی خواهان را صادر و اعلام می نماید. حکم صادره ظرف بیست روز پس از ابلاغ، قابل تجدیدنظر در دادگاه های محترم تجدیدنظر استان تهران است.

رئیس شعبه 182 دادگاه عمومی حقوقی تهران – تیموری

رای دادگاه تجدید نظر

تجدیدنظرخواهی آقای (م. خ.) به ولایت از فرزند صغیرش (ر.) به طرفیت اداره ثبت احوال تهران نسبت به دادنامه شماره 910282 مورخ 6/4/1391 صادره از شعبه 182 دادگاه عمومی (حقوقی) تهران، که به موجب آن با استناد به ماده واحده قانون حفظ اعتبار اسناد سجلی دعوی تغییر نام فرزند از (ر.) به (الف) مردود اعلام شده، وارد است؛ زیرا اولاً؛ ماده واحده مرقوم در منع تغییر تاریخ تولد اشخاص است و به تغییر نام تسرّی ندارد، ثانیاً؛ شهود بر اینکه فرزند خواهان به (الف.) خوانده می شود و مشهور است گواهی داده اند. ثالثاً؛ تغییر نام منافاتی با مقررات قانونی ندارد و فرض تضییع حق دیگران هم منتفی است. بنابراین رأی تجدیدنظرخواسته که برخلاف محتویات پرونده و استناد قانونی صادر گردیده به تجویز ماده 358 قانون        آیین دادرسی مدنی نقض سپس به استناد ماده 198 همان قانون و مواد 995 و 1257 قانون مدنی حکم بر تغییر نام فرزند تجدیدنظرخواه از (ر.) به (الف) در شناسنامه شماره 4 ـ 067673 ـ 011 با حفظ سایر مندرجات صادر و اعلام می گردد. رأی صادره قطعی است.

قاضی مأمور به خدمت شعبه 49 دادگاه تجدیدنظر استان تهران – مستشار دادگاه 

                          فقیه محمّدی – غنچه

توضیح: نمونه رای های منتشر شده در دادراه اعم از نمونه رای بدوی، نمونه رای تجدید نظر و نمونه رای دیوان عموما از نمونه رای های منتشر شده از سوی قوه قضائیه و مراکز و پژوهشگاه های وابسته به قوه قضائیه برگرفته شده است.