جرم واحد محسوب شدن سرقت ملازم تخریب (هتک حرز)

جرم واحد محسوب شدن سرقت ملازم تخریب (هتک حرز)

درتاریخ : 1391/11/09 به شماره : 9109970224101445

موضوعات مرتبط با این نمونه رأی و مرجع صدور

این نمونه رای که در شعبه 41 دادگاه تجدید نظر استان تهران صادرشده است درباره این موضوعات می باشد: تخریب، تعدد معنوی، هتک حرزتعدد معنوی، تخریب، هتک حرز

چکیده رای

سرقت ملازم تخریب (هتک حرز) جرم واحد است.

رای بدوی

صرف‌نظر از اعلان رضایت خانم الف.ش. و آقای م.م. اتهام آقایان1ـ پ.ع. فرزند م. 2ـ الف.ف. فرزند ع. 3ـ الف.ع. فرزند الف. دایر بر شرکت درسرقت و تخریب عمدی خودروی شکات به نام‌های خانم الف.ش.، آقای م.م. پ.ج.ر، الف.ع.، خانم ل.س. با توجه به شکایت شکات کیفرخواست صادره از دادسرای عمومی و انقلاب ناحیه 5 تهران، اعتراف متهمان در مراحل بازجوئی و کشف اموال مسروقه از متهمان محرز بوده لذا دادگاه بنا بر مطالب فوق‌الاشاره و به استناد مواد 677 ، 42 و 666 قانون مجازات اسلامی هر یک از متهمان را به جهت بزه سرقت به شش‌ماه حبس تعزیری و تحمل 20 ضربه شلاق تعزیری محکوم می‌نماید و در مورد بزه تخریب نیز هر یک از متهمان را به تحمل 6 ماه حبس تعزیری محکوم می‌نماید رأی صادره حضوری و ظرف بیست روز از تاریخ ابلاغ قابل تجدیدنظر در دادگاه استان تهران می‌باشد.

 رئیس شعبه1161 دادگاه عمومی جزایی تهران -ابراهیمی

رای دادگاه تجدید نظر

رأی مزبور پیرو تجدیدنظرخواهی محکومان آن، در شعبه‌ی 31 دادگاه تجدیدنظر استان تهران به شرح ذیل تأیید شده است:

در خصوص تجدیدنظرخواهی آقایان 1ـ الف.ع. با وکالت آقای س.س. 2ـ پ.ع. 3ـ الف.ف. نسبت به دادنامه شماره 620-7/8/90 صادره از شعبه 1161 دادگاه عمومی تهران که به موجب آن تجدیدنظرخواهان به اتهام شرکت در سرقت و تخریب عمدی خودرو شکات هر یکی به تحمل دو فقره حبس تعزیری شش‌ماه جمعاً 12 ماه و بیست ضربه شلاق تعزیری محکوم گردیده‌اند با توجه به محتویات پرونده در این مرحله از رسیدگی از ناحیه تجدیدنظرخواهان ایراد و اعتراض مؤثر که بتواند موجبات نقض دادنامه تجدیدنظرخواسته را فراهم نماید ارائه و عنوان نگردیده است و تجدیدنظرخواهی با هیچ یک از شقوق مندرج در ماده 240 قانون آیین دادرسی کیفری منطبق نمی‌باشد علی‌هذا دادگاه با الحاق ماده‌های 47 و 656 قانون مجازات اسلامی به متن رأی بدوی ضمن رد تجدیدنظرخواهی به عمل آمده مستنداً به بند الف ماده 257 قانون آیین دادرسی کیفری رأی معترضٌ‌عنه را تأیید و استوار می‌نماید رأی صادره قطعی است.

رئیس شعبه 31 دادگاه تجدیدنظر استان تهران ـ مستشار دادگاه 

بلاغی ـ شریعتی 

 

النهایه با تجویز اعاده‌ی دادرسی در دیوان، پرونده در شعبه 41 دادگاه تجدیدنظر تهران طرح و به شرح ذیل نقض و اصلاح شده است. در این پرونده آقای س.س. وکیل محترم آقای الف.ع. تقاضای اعاده دادرسی از دادنامه 100036-16/1/90 شعبه 31 دادگاه تجدیدنظر استان تهران توسط دیوان‌عالی کشور صورت می‌گردد و مورد پذیرش قرار می‌گیرد شعبه 15 دیوان‌عالی کشور مورد رسیدگی قرار داد است و النهایه اعلام رأی شده که جرم آقای الف.ع. در حد معاونت در جرم سرقت توسط سارقین بوده است با این ترتیب با در نظر گرفتن مجازات معاونت جرم سرقت لازم بود مجازات مناسب تعیین می‌شد و مجازات تعیین شده مناسب جرم ارتکابی نمی‌باشد حال با توجه به گزارش دیوان‌عالی کشور و با توجه به کیفرخواست صادره که سرقت موضوع ماده 677 و 666 با مشارکت هر یک از سارقین مطرح گردیده و جرم مشارکت در سرقت و تخریب موضوع ماده 677 و 666 مورد رأی دادگاه بدوی قرار گرفته است و در مرحله تجدیدنظرخواهی سرقت موضوع ماده 656 و 47 قانون مجازات اسلامی احراز گردیده و مجازات تعیین شده در مرحله بدوی مورد تأیید قرار گرفته است حال با توجه به گزارش اولیه مأمورین و اظهارات آقای ع. و صورت‌جلسه وسائل کشف از سارقین و اظهارات شکات خانم ش. با بازکردن داشبورت ضبطش را بردند و آقای م.و. وسایل خودرویش به سرقت رفته است و ج.ر. شیشه اتومبیل را سارقین شکسته‌اند و باطری ماشین را سرقت کردند و هم‌چنین الف.ع. با شکستن قفل‌های ماشین وسائل را سرقت کردند و اظهارات پ.ع. و الف.ع. که حکایت از این دارد که نقش آقای الف.ع. در سرقت‌ها از ماشین‌ها نگهبانی و مراقب بوده است با ایت ترتیب جرم ارتکابی ایشان معاونت در جرم سرقت‌های متعدد با شکستن حرز توسط سارقین موضوع ماده 656 قانون مجازات اسلامی از بند 2 ماده 4 قانون مذکور محرز می‌باشد و با رعایت ماده 43 و 726 قانون مجازات اسلامی و با رعایت ماده 47 قانون مجازات اسلامی و با توجه به اینکه معاونت در سرقت است توام با تخریب بوده و تخریب توسط سارقین با هدف سرقت از مقدمات سرقت بوده جرم مستقل تلقی نمی‌گردد فقط موجب ضمان خسارت وارده می‌گردد با این ترتیب ضمن نقض رأی صادر راجع به تخریب و سرقت موضوع ماده 666 و 677 مجازات اسلامی با استناد به ماده 274 آیین دادرسی دادگاه عمومی و انقلاب در امور کیفری مصوب 78 به شش‌ماه حبس و بیست ضربه شلاق فقط با احتساب ایام بازداشت و از اتهام تخریب طبق ماده 177 قانون مذکور تبرئه می‌گردند و رأی قطعی است در صورتی‌که رضایت شکات را کسب نماید قابل اعمال ماده 277 آیین دادرسی دادگاه عمــومی و انقلاب در امور کیفری مصوب 78 می‌باشد.

رئیس شعبه41 دادگاه تجدیدنظر استان تهران ـ مستشار دادگاه

قنبری ـ قاسمی

توضیح: نمونه رای های منتشر شده در دادراه اعم از نمونه رای بدوی، نمونه رای تجدید نظر و نمونه رای دیوان عموما از نمونه رای های منتشر شده از سوی قوه قضائیه و مراکز و پژوهشگاه های وابسته به قوه قضائیه برگرفته شده است.