توهین در غیاب شاکی

توهین در غیاب شاکی

درتاریخ : 1392/08/28 به شماره : 9209970270301096

موضوعات مرتبط با این نمونه رأی و مرجع صدور

این نمونه رای که در شعبه 58 دادگاه تجدید نظر استان تهران صادرشده است درباره این موضوعات می باشد: توهین، حضوری بودن توهین، جرم عقیم

چکیده رای

توهین باید در حضور شاکی انجام شود؛ در غیر این‌صورت از مصادیق بزه عقیم است.

رای بدوی

در خصوص اتهام خانم‌ها م.ح. فرزند م. و م.الف. فرزند ر. به ترتیب دایر بر تخریب خودرو و توهین و متهم ردیف دوم دایر بر توهین هر دو نسبت به خانم م.الف. در خصوص تخریب خودرو با توجه به این‌که دلیل کافی در این خصوص وجود ندارد، لذا رأی بر برائت متهمه صادر می‌گردد. در خصوص توهین با توجه به این‌که شاکیه اظهار نموده است: هنگام فحاشی در خانه حضور نداشتم، در نتیجه چنانچه متهمین زمانی که شاکیه حضور نداشته به در منزل وی رفته و فحاشی نموده باشند با توجه به عدم حضور وی موضوع از مصادیق جرم عقیم می‌باشد، لذا به صورت مذکور بزهی متصور نیست و رأی بر برائت متهمین صادر می‌گردد. رأی صادره ظرف بیست روز پس از ابلاغ، قابل تجدیدنظرخواهی در دادگاه تجدیدنظر استان می‌باشد.
رئیس شعبه 1014 دادگاه عمومی جزایی تهران ـ حسنی

 

رای دادگاه تجدید نظر

در خصوص تجدیدنظرخواهی خانم م.الف. نسبت به مفاد دادنامه شماره 595-920 مورخ 30/6/92 صادره از شعبه 1014 دادگاه عمومی جزایی تهران که به موجب تجدیدنظرخواندگان خانمها: 1- م.ح. فرزند م. از اتهامات تخریب خودرو و توهین و 2- م.الف. فرزند ر. از اتهام توهین برائت حاصل نموده‌اند؛ دادگاه با توجه به محتویات پرونده و مفاد لایحه تجدیدنظرخواهی نظر به اینکه حسب اوراق و مندرجات پرونده و دلایل منعکس در رأی ایراد و اعتراض موجه و مؤثری که موجبات نقض و بی‌اعتباری دادنامه معترض‌عنه را فراهم آورد و منطبق با شقوق مختلف ماده 240 قانون آیین دادرسی دادگاههای عمومی و انقلاب در امور کیفری باشد ابراز و اقامه نشده و از حیث رعایت تشریفات قانونی و مبانی استنباط فاقد اشکال می‌باشد. لذا به استناد بند الف ماده 257 قانون آیین دادرسی دادگاههای عمومی انقلاب در امور کیفری دادنامه تجدیدنظرخواسته تأیید می‌گردد. این رأی قطعی است.
رئیس شعبه 58 دادگاه تجدیدنظر استان تهران ـ مستشار دادگاه
موسوی‌پور ـ بهارشاهی

 

توضیح: نمونه رای های منتشر شده در دادراه اعم از نمونه رای بدوی، نمونه رای تجدید نظر و نمونه رای دیوان عموما از نمونه رای های منتشر شده از سوی قوه قضائیه و مراکز و پژوهشگاه های وابسته به قوه قضائیه برگرفته شده است.