تفاوت دعاوی الزام بهتحویل مبیع و خلعید
درتاریخ : 1392/09/02 به شماره : 9209970224401185
موضوعات مرتبط با این نمونه رأی و مرجع صدور
این نمونه رای که در شعبه 44 دادگاه تجدید نظر استان تهران صادرشده است درباره این موضوعات می باشد: بیع، تحویل مبیع، خلع ید، مالکیت رسمی
چکیده رای
دعوای الزام بهتحویل مبیع متفاوت از دعوی خلعید است درحالیکه دعوای خلعید مستلزم مالکیت رسمی خواهان بر ملک است، دعوای الزام بهتحویل مبیع چنین محدودیتی ندارد.
رای بدوی
در خصوص دادخواست تقدیمی ف.پ. بهطرفیت ع.س. به خواسته الزام به تحویل مبیع و پرداخت خسارت روزانه 000/200 ریال از تاریخ 1/7/91 به استناد قرارداد عادی مورخ 19/9/90 و اظهارنامه نظر به اینکه تحویل مال غیرمنقول در حکم خلع ید بوده و مستلزم مالکیت رسمی میباشد لذا دادگاه دعوی خواهان را قابل استماع ندانسته و قرار عدم استماع دعوی صادر میگردد. در خصوص خسارت نظر به اینکه از ناحیه خوانده دلیلی بر انجام تعهد در موعد مقرر ارائه نشده، با قبول خواسته با استناد به مواد 219 و 10 قانون مدنی و 515 قانون آیین دادرسی مدنی حکم به محکومیت خوانده به پرداخت روزانه 000/200 از تاریخ 1/7/91 لغایت صدور رأی و نیز هزینه دادرسی در حق خواهان صادر و اعلام مینماید رأی دادگاه غیابی ظرف مهلت 20 روز از تاریخ ابلاغ قابل واخواهی در این مرجع و ظرف همین مدت پسازآن قابل تجدیدنظرخواهی در دادگاه تجدیدنظر استان تهران میباشد.
رئیس شعبه 2 دادگاه عمومی حقوقی شهرستان قدس ـ انصاری فرد
رای دادگاه تجدید نظر
تجدیدنظرخواهی آقای ف.پ. بهطرفیت آقای ع.س. نسبت به آن قسمت دادنامه شماره 00794 مورخ 2/5/92 صادره از شعبه دوم دادگاه عمومی حقوقی شهرستان قدس که بر اساس آن دعوی الزام به تحویل مبیع قرار عدم استماع دعوی صادر و اعلامشده است وارد و موجّه میباشد زیرا دادگاه محترم بدوی الزام به تحویل مبیع را در حکم خلع ید دانسته و مستلزم مالکیت رسمی مقرر داشته است درحالیکه الزام به تحویل مبیع با دعوی خلع ید دو مقوله جدای از هم بوده و در حکم واحد نمیباشد بر این اساس تجدیدنظرخواهی قابل انطباق با بند ه ماده 348 قانون آیین دادرسی دادگاههای عمومی و انقلاب در امور مدنی تشخیص به استناد ذیل ماده 353 همان قانون با نقض قرار صادره پرونده جهت رسیدگی ماهوی به دادگاه محترم صادرکننده قرار عودت داده میشود رأی صادره قطعی است.
مستشاران شعبه 44 دادگاه تجدیدنظر استان تهران
شیخ علیا لواسانی ـ توحیدی
توضیح: نمونه رای های منتشر شده در دادراه اعم از نمونه رای بدوی، نمونه رای تجدید نظر و نمونه رای دیوان عموما از نمونه رای های منتشر شده از سوی قوه قضائیه و مراکز و پژوهشگاه های وابسته به قوه قضائیه برگرفته شده است.