تعدد معنوی ایراد صدمه بدنی غیر عمدی ناشی از تخلفات رانندگی و رانندگی بدون گواهینامه
درتاریخ : 1391/07/16 به شماره : 9109970269600474
موضوعات مرتبط با این نمونه رأی و مرجع صدور
این نمونه رای که در شعبه 53 دادگاه تجدید نظر استان تهران صادرشده است درباره این موضوعات می باشد: ایراد صدمه غیر عمدی، بیاحتیاطی، تعدد معنوی، رانندگی بدون گواهینامه، گواهینامهتعدد معنوی، بیاحتیاطی، ایراد صدمه غیر عمدی، رانندگی بدون گواهینامه، گواهینامه
چکیده رای
بیاحتیاطی در رانندگی منجر به ایراد صدمه بدنی غیرعمدی بدون دارا بودن گواهینامه، فعل واحد دارای دو عنوان مجرمانه است و مقررات تعدد معنوی بر آن حاکم است.
رای بدوی
در خصوص اتهام آقای م. ، فرزند م.، متولد 16/5/1373 به شماره ی ملی … دایر به پنجاه درصد بی احتیاطی در امر رانندگی بدون گواهینامه با موتورسیکلت منجر به ایراد صدمه ی بدنی غیر عمدی نسبت به شاکی، آقای م. فرزند و.، در تاریخ 22/5/1390 و عروض دررفتگی مفصل ترقوه ای کتفی چپ که پس از عمل جراحی، مطلوب التیام یافته است که ارش آسیب نسج نرم ناشی از عمل جراحی و دررفتگی مبحوث جمعاً شش درصد دیه کامل انسان تعیین گردیده است. دادگاه با عنایت به شکایت مصدوم و گزارش ضابطین دادگستری و نظر پزشک قانونی و کارشناس تصادفات به شرح صفحات 25 و 28 تا 30 پرونده و تحقیقات مقدماتی به عمل آمده در دادسرا و مفاد و مدلول قرار مجرمیت و کیفرخواست اصداری به شرح صفحات 61و 62 پرونده و ابلاغ وقت دادگاه به طرفین به شرح صفحه ی 72 پرونده و تحقیقات و اظهارات طرفین و اقرار متهم در جلسه ی دادگاه، بزهکاری مرتکب، محرز است. بنابراین دادگاه به استناد مواد 294 و 295 و 302 و 367 و 438 و 717 و 718 قانون مجازات اسلامی و لحاظ مفاد مواد 46 و 495 و 496 همان قانون و این که موضوعاً مصداق فعل واحد با عناوین متعدد و تعدد معنوی جرم، محسوب می شود و با توجه به مفهوم رأی وحدت رویّه ی به شمارهی 638 ـ 09/6/1378 هیئت عم.می دیوان عالی کشور، م. را به پرداخت ما به ازاء قانونی جمعاً یک دوم از شش درصد دیه کامل انسان به عنوان ارش در حق م. و بابت حیثیت عمومی جرم به چهار ماه حبس، محکوم می نماید و اعلام می دارد که رأی اصداری، حضوری بوده و ظرف بیست روز پس از ابلاغ، قابل رسیدگی دردادگاه تجدیدنظر استان تهران می باشد.
رئیس شعبه 1186 دادگاه عمومی جزایی تهران ـ خجسته نیا
رای دادگاه تجدید نظر
در خصوص تجدیدنظرخواهی آقای م. فرزند م. نسبت به دادنامه شماره 183 مورخ 24/3/91 صادره از شعبه 1186 دادگاه عمومی جزایی تهران که به موجب آن تجدیدنظرخواه به اتهام پنجاه درصد بی احتیاطی در امر رانندگی بدون گواهینامه با موتور سیکلت منجر به ایراد صدمه بدنی غیرعمدی نسبت به تجدیدنظرخوانده آقای م. به پرداخت دیه در حق تجدیدنظرخوانده و چهار ماه حبس به شرح دادنامه محکوم گردیده است، با توجه به محتویات پرونده و مفاد لایحه تجدیدنظرخواهی نظر به این که بزه منتسبه حسب اوراق و مندرجات پرونده و دلایل منعکس در رأی محرز بوده و ایراد و اعتراض موجه و مؤثری که موجبات نقض و بی اعتباری دادنامه معترض عنه را ایجاب نماید ابراز و اقامه نشده و از حیث رعایت تشریفات قانونی و مبانی استنباط و توجه به مستندات فاقد اشکال می باشد، لیکن با عنایت به فقد سابقه کیفری وی را مستحق تخفیف تشخیص و مستنداً به تبصره 2 ماده 22 قانون اصلاح قانون تشکیل دادگاه های عمومی و انقلاب مجازات چهار ماه حبس به پرداخت جزای نقدی به مبلغ پنج میلیون ریال در حق دولت تبدیل میگردد و با تخفیف و تبدیل به عمل آمده ضمن رد اعتراض مستنداً به بند الف ماده 257 قانون آیین دادرسی دادگاه های عمومی و انقلاب در امور کیفری دادنامه تجدیدنظرخواسته تأیید میگردد. رأی صادره قطعی است .
رئیس شعبه 53 دادگاه تجدیدنظر استان تهران ـ مستشار دادگاه
ساداتی ـ طایفی
توضیح: نمونه رای های منتشر شده در دادراه اعم از نمونه رای بدوی، نمونه رای تجدید نظر و نمونه رای دیوان عموما از نمونه رای های منتشر شده از سوی قوه قضائیه و مراکز و پژوهشگاه های وابسته به قوه قضائیه برگرفته شده است.