تجدیدنظرخواهی نسبت به آرای صادر شده در زمان حاکمیت قانون دیوان مصوب 1385

تجدیدنظرخواهی نسبت به آرای صادر شده در زمان حاکمیت قانون دیوان مصوب 1385

درتاریخ : 1392/07/22 به شماره : 9209970905600017

موضوعات مرتبط با این نمونه رأی و مرجع صدور

این نمونه رای که در شعبه 1 تجدیدنظر دیوان عدالت اداری صادرشده است درباره این موضوعات می باشد: آیین دادرسی دیوان عدالت اداری، تجدیدنظر، شعب تشخیص، شعب تجدیدنظر، قابلیت استماع، قانون زمان صدور حکم، قانون حاکم، سکوت قانون

چکیده رای

آرایی که در زمان حاکمیت قانون دیوان عدالت اداری مصوب 1385 اصدار یافته اند، تنها در شعب تشخیص قابل رسیدگی بوده و قابل استماع در شعب تجدیدنظر نیستند.

رای بدوی

طبق مفاد ماده 10 آیین نامه اجرایی درصد جانبازی مصوب 7/1/89 و دستور ریاست محترم جمهوری در سال 1385، تقلیل درصد جانبازان ممنوع می باشد، بر این پایه مفاد رأی معترض عنه، مبنی بر تقلیل درصد جانبازی شاکی از هفتاد به بیست درصد، مخدوش تشخیص و با خروج موضوع از مفاد دادنامه شماره 61 ـ 23/3/77 هیأت عمومی دیوان عدالت اداری مبنی بر فنی و تخصصی بودن نظریه مزبور به تجویز ماده 13 قانون دیوان عدالت اداری، حکم به ابطال نظریه مزبور و ابقاء درصد قبلی صادر و اعلام می نماید. رأی صادر شده قطعی است.
رئیس شعبه 25 دیوان عدالت اداری ـ مستشار شعبه
 نوروزی ـ بهرامی

رای دادگاه تجدید نظر

  نظر به اینکه دادنامه معترض عنه در تاریخ 16/8/91 و در زمان حاکمیت قانون دیوان عدالت اداری مصوب سال 1385 اصدار یافته است که مطابق ماده 18 قانون مذکور در صورتی که آراء صادره از شعب دیوان که طبق ماده 7 همان قانون به صورت قطعی و با نظر حداقل دو عضو شعبه اصدار می یافت، خلاف بیّن قانون یا شرع تشخیص گردد، در شعب تشخیص قابل اعتراض بوده و چون طبق ماده 9 قانون آیین دادرسی مدنی، آراء از حیث قابلیت اعتراض و تجدیدنظر تابع قانون زمان صدور حکم می باشند، و طبق ماده 122 قانون تشکیلات و آیین دادرسی دیوان عدالت اداری، در موارد سکوت قانون مذکور، مقررات قانون و آیین دادرسی مدنی حاکم می باشد و قانون یاد شده در ماده 79 نسبت به آرایی که در شعب بدوی و تجدیدنظر دیوان عدالت اداری صادر می گردد، تعیین تکلیف نموده است و نسبت به آراء سابق که در زمان حاکمیت قانون قبلی اصدار یافته حکمی مقرر نکرده است، بنابراین، موضوع اعتراض مشمول حکم مقرر در ماده 18 قانون مصوب سال 1385 بوده و قابل رسیدگی در شعب تشخیص بوده، شعبه تجدیدنظر اختیار رسیدگی به موضوع را ندارد. علی هذا به دلیل قابل استماع نبودن موضوع در شعبه تجدیدنظر با استناد به مواد قانونی پیش گفته، قرار رد صادر و اعلام می-گردد. رأی صادره قطعی است.
 مستشاران شعبه 1 تجدیدنظر دیوان عدالت اداری 
فرجی ـ مولابیگی

 

توضیح: نمونه رای های منتشر شده در دادراه اعم از نمونه رای بدوی، نمونه رای تجدید نظر و نمونه رای دیوان عموما از نمونه رای های منتشر شده از سوی قوه قضائیه و مراکز و پژوهشگاه های وابسته به قوه قضائیه برگرفته شده است.